Els propers dies 8, 9 i 10 de maig se celebrarà la vintena edició del Fòrum La Primavera de les Associacions, enguany amb el lema "L'associacionisme és capital". S'oferiran conferències, debats i presentacions d'experiències a l'entorn de l'important paper de les associacions en temes clau per a les ciutats com la cohesió social, la qualitat democràtica o les polítiques públiques.
L'objectiu és generar reflexió i coneixement per reforçar el paper de dinamització comunitària de les associacions i l'acció conjunta amb l'administració local per millorar les polítiques públiques.
El programa complet i el formulari d'inscripció ja estan disponibles en el següent enllaç:
Web XXè Fòrum Primavera amb + info, programa complet i formulari d’inscripció!

Els diferents col·loquis i conferències dels dies 8 i 9 es realitzaran al Palau Macaya de Barcelona. El dia 10 de maig s’oferirà un programa de visites presencials d’experiències realitzades a la ciutat (espais, projectes, serveis) en les que el treball conjunt entre les associacions i l’administració local sigui especialment rellevant. S’oferiran diverses rutes, en les quals es podran visitar entre 3 i 5 espais en grups d’entre 10 i 30 persones.

IMPORTANT: Les associacions, els equipaments i els projectes o serveis municipals poden presentar propostes de rutes o visites. Per fer-ho, cal consultar les bases i omplir el formulari disponible en aquest enllaç. Termini: 23 de març. Animem a totes les federacions membres del CAB i a les associacions que en formen part a presentar les vostres propostes de visites! Serà una molt bona manera de donar a conèixer i compartir la vostra experiència!

L'edició del Fòrum d'enguany s’emmarca en els actes de la capitalitat europea del voluntariat, que durant el 2014 ostenta BCN.

El Fòrum La Primavera de les Associacions és un espai anual de trobada, de debat i d'intercanvi de coneixements i d'experiències a l’entorn de l’associacionisme i el voluntariat, impulsat pel Consell Municipal d'Associacions de Barcelona i organitzat per Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona. Té per objectiu oferir coneixement i debats de qualitat per, d’aquesta manera, enfortir el teixit associatiu de Barcelona.