alteritat

Associació de Festes de la Plaça Nova us convida a l'acte de presentació del llibre «Representacions festives de l'alteritat a Catalunya» de Daniel Vilarrúbias Cuadras

Aquesta nova publicació de Daniel Vilarrúbias -resultat de la seva tesi doctoral- presenta un catàleg argumentat de la presència de «l’altre» als entremesos festius catalans històrics. Alteritat, principalment sarraïna, que els entremesos incorporen com a fil argumental principal del discurs de la representació. Tanmateix l’obra vincula les diferents expressions festives transmeses per la tradició popular amb el fet històric que els va contextualitzar. En el segon volum l’autor ofereix un recull de parlaments, músiques i imatges -que complementen el relat-, així com nombroses notes a peu de pàgina que aporten al treball el rigor i la profunditat que Vilarrúbias ens té acostumats.

 

La presentació serà a càrrec de Maria Garganté, doctora en geografia i història, experta en l'art i l'arquitectura del barroc i en les manifestacions festives i la religiositat popular, i de l'autor del llibre Daniel Vilarrúbias, doctor en història de l'art, escriptor, músic i arxiver. Hi intervindrà Andreu Felip, director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona de la Generalitat de Catalunya. Conduirà l'acte Xavier Cordomí, president de l'Associació de Festes de la Plaça Nova.

 

L'acte disposarà de servei d’interpretació de Llengua de Signes Catalana.

 

DIJOUS 25 D'ABRIL A LES 19.30 H - SALA D'ACTES, LA CASA DELS ENTREMESOS - Entrada lliure, aforament limitat.  

+ info