El passat dimecres 26 de febrer, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), entitat membre del CAB, presentava l'Informe Estat de la Joventut 2013, un document d'anàlisi de la situació del col·lectiu juvenil de la ciutat que inclou, també, les propostes i reclamacions que la plataforma interassociativa juvenil fa a l'administració municipal en matèria de polítiques públiques de joventut i de foment de l'associacionisme, entre d'altres qüestions.
Consulteu l'informe Estat de la Joventut 2013 del CJB

 

En l'informe, el CJB demana el reconeixement de l'exili intergeneracional, el seu seguiment i la implementació d'un pla de retorn que s'inclogui en l'execució del Pla Jove, el document que defineix les polítiques públiques de joventut per als propers anys. 

El CJB també reclama que es garanteixi el compliment del Pla d'Equipaments Juvenils i que s'aposti per un model d'espais autogestionats pels i les joves de manera associativa. 

L'estudi també recorda que Barcelona pateix una taxa d'atur juvenil del 42%, una xifra que, pel Consell, demostra el gran impacte negatiu que la recessió econòmica ha suposat per al jovent de la ciutat.