favb_terrasses

La Favb i un gran nombre d’entitats col·laboradores impulsen una Iniciativa Ciutadana per portar al Plenari de l’Ajuntament de Barcelona una Nova Ordenança de Terrasses que ajusti, racionalitzi i equilibri la convivència entre les terrasses i el veïnat.

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb), conjuntament amb més entitats, demana una revisió en profunditat de l’Ordenança, reconsiderant aspectes com ara les ubicacions, els horaris, l’aforament o el règim sancionador, que ara és tan dèbil que els establiments incomplidors reiteratius i sancionats continuen incomplint-la en la gran majoria de casos. També és imprescindible adequar-la a les noves normes d’accessibilitat, sostenibilitat i impacte en el medi, sobretot pel que fa als impactes acústics i la protecció de la salut.

Per un espai públic equilibrat, compartit i compatible amb la vida veïnal.

#terrassesveinals

Entitats promotores: SOS Enric Granados, CCOO, ACIC (Associació Catalana per la Integració de les Persones Cegues), XAVECS (Xarxa Veïnal Contra el Soroll), ABDT (Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic), Fem Sant Antoni, Catalunya Camina, Eixample Respira.

Associacions veïnals: Alerta Poble Sec, Casc Antic, Centre Social de Sants, Clot-Camp de l’Arpa, Esquerra de l’Eixample, Fort Pienc, Gòtic, Gràcia, Horta, Parc i la Llacuna del Poblenou, Poblenou, Sagrada Família, Xarxa Veïnal del Raval, Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona.

+ info

Des del CAB, més enllà d'aquesta iniciativa, impulsem eines per utilitzar els mecanismes de democràcia directa que ens facilita el reglament de participació. Per això, impulsem des de l'Espai Torre Jussana el el curs - Participem i Decidim a Barcelona: com portem la iniciativa!, que es realitzarà dijous 6 de juny de 17:30h a 20:30h al Casal de Barri Can Carol.