subvencions22

Presentem la diagnosi de la convocatòria general de subvencions de Barcelona en col·laboració amb el
la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia en el marc de la jornada del #3rCongresAssociacionsBcn

En el marc de la jornada "És possible un nou model de subvencions?” es va presentar la diagnosi de la convocatòria general de subvencions 2022 amb la participació de més de 40 organitzacions de la ciutat.

La directora de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Hungria Panadero, va presentar les principals conclusions de l'estudi. Us convidem a recuperar la presentació que trobareu al Canal de La Veïnal.

Podeu recuperar la sessió al web de La Veïnal.

Seguidament, amb l'aportació de les entitats participants vam elaborar el document "Una mirada per la reflexió associativa i la millora de l'acció subvencional" de la que destaquem les següents propostes:

  • Simplificació de processos i suport a tramitació electrònica
  • Impulsar l’eficiència en la gestió de les subvencions
  • Prioritzar l’associacionisme de barri
  • Només subvencions a entitats sense ànim de lucre. Diferenciar de forma més clara i explícita les convocatòries obertes a organitzacions empresarials de les organitzacions no lucratives.
  • Noves bases i nou Pla Estratègic de Subvencions participat amb les associacions.
  • Detallar la distribució de la puntuació dels projectes i fer pública la fórmula de l’assignació de l'import de la subvenció.
  • Una nova Llei de subvencions. Modificació urgent de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions que s’adapti al context actual i creació d’una llei de subvencions catalana que dins del marc legal aplicable faciliti i resolgui els problemes de burocratització actuals.

Podeu accedir a la diagnosi en aquest enllaç.