premis 8 de març

La 38a edició del Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany, amb el lema “Trenquem el sostre de vidre”, s’orienta a donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir eradicar la segregació vertical en els diferents sectors econòmics i socials, així com també aquells que fomentin el lideratge i l’empoderament de les dones a les organitzacions.

L’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca des de l’any 1987 el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la reconeguda escriptora catalana.

Els objectius del premi són reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any, i també oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització de les propostes guanyadores.

El premi 8 de març estableix una sola categoria de projecte, que correspon a un premi atorgat per un jurat de persones expertes, dotat amb 15.000 euros.

Es poden presentar projectes o treballs que tinguin com a finalitat: impulsar accions positives per avançar en l’eradicació dels factors que perpetuen la segregació vertical, fomentar el lideratge i l’empoderament de les dones als diferents sectors d’activitat econòmica i social, promoure actuacions per pal·liar la bretxa salarial i de pensions, la feminització de la pobresa o la pèrdua d’oportunitats i de talent femení o impulsar accions de formació, orientació i autoorganització de les dones que en facilitin les oportunitats d’accés als llocs de decisió, entre d’altres.

Les bases de la convocatòria d’enguany estan publicades al BOPB. El termini per presentar projectes és de l’1 al 14 de febrer de 2024, ambdós inclosos i s’ha de fer de forma telemàtica.

+ info