El Consell d'Associacions de Barcelona s'ha associat amb la Fundació Thomson Reuters per oferir accés ràpid a TrustLaw, un innovador programa dedicat a unir les associacions i empreses socials amb els millors despatxos jurídics, interessats en expandir l'abast dels seus programes pro-bono.
Postular i utilitzar el servei és completament gratuït. Ja treballen amb els millors advocats a Espanya com Uría Menéndez, Cuatrecasas  i Garrigues.
Com postular?
Les organitzacions sense ànim de lucre que tinguin un fort impacte social pot registrar completant el següent formulari (que podeu respondre en castellà).
+ informació

 

A continuació us compartim alguns exemples de les consultes que podràs realitzar a través de TrustLaw:

  • Marques, patents i propietat intel·lectual. Friends International, un reconegut emprenedoria social treball juntament amb els despatxos Tilleke Gibbins International, LGP Àsia, leks and Co i Clayton Utz per protegir la propietat intel·lectual dels seus programes a Tailàndia, Cambodja, Indonèsia i Austràlia, respectivament, després de certs intents de tercers per copiar i imitar els seus logos.
  • Formalització registral de emprenedories socials i grups societaris o torys. Un dels despatxos líders al Canadà, va assessorar legalment a Medair, l'agència suïssa d'ajuda humanitària a registrar al Canadà una iniciativa que Medair considera que facilitarà el seu treball a Haití i la resta del món.
  • Redacció i revisió de contractes, memoràndums, etc. Open Cinema, una associació britànica de film clubs per als sense sostre o els que es troben desprotegits, va ser assessorada legalment per poder emetre un document amb les polítiques institucionals per acceptar i incorporar nous predis a la seva xarxa i amb la política de seguretat i higiene per amb els seus empleats i voluntaris.
  • Estudi i investigació de legislació i jurisprudència local per ser analitzats comparativament en informes, campanyes de comunicació, incidència, etc. 20 dels millors despatxos europeus van treballar en conjunt per identificar i analitzar les restriccions legals a la difusió de les microfinances en cadascun dels 27 estats membres de la UE. Ingú , un dels principals promotors de les microfinances a Europa, va difondre els resultats de l'estudi entre les autoritats de la UE i els estats membres per incidir a favor de les microfinances en la política nacional i comunitària.

 

Des del llançament de TrustLaw al juny de 2010 , més de 1.000 equips d'advocats han vingut assistint de manera pro bo a organitzacions com la vostra - sense cap tipus de cost .

Preguntes?

 

Per saber més sobre aquest tema, si us plau dirigeix-te a: www.trust.org/services/trustlaw-connect/, analitza el fullet adjunt o escriu-li directament a JoseRaul.Celda@thomsonreuters.com