Barcelona serà la primera Capital Europea del Voluntariat. L’anunci s’ha fet  durant un acte celebrat al Parlament Europeu a Brussel•les, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat. És un reconeixement per a totes les persones que pràctiquen d'una manera o altra el voluntariat a la ciutat, a través d’associacions i d’altres organitzacions no lucratives. Des del CAB volem felicitar, doncs, a totes les persones voluntàries de BCN i a totes les associacions de la ciutat que en faciliten i gestionen la seva tasca. Hem aconseguit un important reconeixement a nivell internacional.
Esperem que aquesta designació sigui un important estímul per a potenciar les polítiques de suport a l'associacionisme a la ciutat i per visibilitzar la tasca de les associacions que hi fomenten el voluntariat. Tenim tots plegats una oportunitat per treure'n molt profit.  

 També volem agrair a les institucions i entitats que han promogut la candidatura barcelonina: l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Federació de Voluntaris de La Caixa, que van presentar la candidatura el passat 30 de setembre. La presentació d'aquesta candidatura va comptar amb el suport del CAB i d’altres entitats entitats de la ciutat.

L'objectiu de la capitalitat, una iniciativa del Centre Europeu del Voluntariat que enguany s’ha convocat per primera vegada, és promoure el voluntariat en l'àmbit local a través del reconeixement a aquells municipis que donen suport i mantenen una estreta col•laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries. La proposta posa especial èmfasi en la capacitat demostrada a l'hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre països.

A la web de Torre Jussana, el Centre de Serveis a les Associacions que cogestionem, hi trobareu una notícia amb tots els serveis que ofereix el centre relacionats amb la gestió del voluntariat a les associacions.