El passat dilluns 10 de desembre es va celebrar l'Assemblea General Extraordinària del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). Aquesta es va fer a la seu del Moviment Laic i Progressista (MLP) una mica més tard del que estava previst inicialment, per tal de facilitar a les entitats la possibilitat de participar a la concentració convocada per Som Escola a la Plaça Sant Jaume. En la convocatòria hi havia la proposta d'aprovació del Pla Estratègic del CAB (2012-2016) i aprovar els nous estatuts per adaptar-los a la nova normativa d’associacions, llibre tercer del Codi Civil i a la realitat del dia a dia del Consell i del teixit associatiu de la ciutat.

Les entitats assistents van aprovar la proposta de pla estratègic del CAB per al període 2012-2016 presentada per la Junta. Aquest nou pla estratègic pretén entomar els diferents reptes construïts per les associacions a través del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. Per aconseguir-ho, el document aporta diferents línies i accions destinades a millorar l’acció de coordinació i d’enfortiment de les associacions de la ciutat que realitza el CAB i un creixement sostenible de l’organització. Podeu consultar el document complet en el següent enllaç:

Pla estratègic del CAB 2012-2016

Relleu a la presidència de l’entitat

En aquesta assemblea extraordinària també es va produir un relleu a la presidència del CAB. Montse Balaguer, presidenta des del 2010 en representació de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa va renunciar al càrrec i va donar pas a Alfons Tiñena, fins al moment vicepresident en representació de la Federació d’Ateneus de Catalunya. La Junta i les entitats assistents van agrair a la presidenta sortint la tasca desenvolupada durant els anys en que ha ocupat la presidència. Per la seva banda, Alfons Tiñena va animar a les entitats membres a continuar creient en el projecte de coordinació associativa que es proposa a través del CAB i a participar-hi més activament per tal d’enfortir-lo i potenciar la seva tasca de foment del teixit associatiu barceloní que desenvolupa.

Nous estatuts aprovats!

La modificació de la normativa catalana d’Associacions obliga a les entitats a adaptar els seus estatuts a la nova normativa vigent. Per aquest motiu, durant aquesta Assemblea Extraordinària també es van aprovar canvis en els estatuts del CAB. A més de les modificacions necessàries per adaptar el text a la nova normativa es va aprofitar per a sotmetre a votació altres canvis en el text estatutari de l’entitat, pensats per adaptar més el text a la realitat del Consell i del teixit associatiu de la ciutat. D’altra banda, també es va proposar l’obertura d’un procés participatiu per desenvolupar el Reglament de Règim Intern del CAB. Aquest procés es realitzarà a través de la creació d’un grup de treball que treballarà el document per tal de poder-ne presentar una proposta a l’Assemblea General Ordinària 2013 del Consell d’Associacions de Barcelona. Podeu consultar els nous estatuts en el següent enllaç:

Estatuts CAB