El proper dilluns 17 de desembre, la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) celebra la 23a edició de l'acte de lliurament dels Premis Ateneus 2012, els guardons que convoca anualment la FAC per reconèixer el treball i l'esforç de les associacions culturals catalanes per la promoció de la cultura i les tradicions del país. L'acte, que està obert a tothom que vulgui assistir-hi, es realitzarà a l'Auditori de l'ONCE -Catalunya, a partir de dos quarts de vuit del vespre. També s'hi lliurarà el Premi Jove Proposa, promogut per la Federació per tal de fomentar la participació dels i les joves en l'organització de projectes als ateneus. 

 En el marc de l'acte de lliurament dels Premis es donaran a conèixer els projectes guanyadors per a les següents categories:

-Premi als mitjans de comunicació d'associacions culturals de Catalunya que afavoreixin i difonguin l'activitat associativa.

-Premi a la creativitat en arts escèniques.

-Premi a la creativitat en música.

-Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional

-Premi a la innovació

-Premi a l'activitat sociocultural

-Premi Jove, Proposa!

Es preveu que hi intervinguin el Director General de Cultura Popular i Tradicional, Lluís Puig, el 5è Tinent d'Alcalde i Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el Vicepresident Segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil.  D'altra banda, durant l'acte l'escriptor Màrius Serra serà investit Ambaixador dels Ateneus. La seva funció serà donar a conèixer la tasca i la història d'aquestes entitats socioculturals.

Targetó d'invitació Les persones que vulguin assistir-hi han de confirmar assistència a ateneus@ateneus.cat o al tel. 932 688 130