El Premi Barcelona Associacions a les Bones Pràctiques de Participació i Foment de l'Associacionisme és una convocatòria anual de l'Ajuntament de Barcelona i del Consell Municipal d'Associacions de Barcelona.
Aquest any 29 entitats han presentat projectes al Premi Barcelona Associaicions y serà el proper dimecres 11 de maig a les 18.30 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona quan es farà l'acte de lliurament de guardons del premi.
+info

L'Ajuntament de Barcelona i el Consell Municipal d'Associacions de Barcelona consideren necessari recolzar les iniciatives que ja estan duent a terme les associacions de la ciutat, adreçades a l'enfortiment de les seves estructures de funcionament democràtic i a l'impuls de processos participatius interns. Per aquesta raó, es vol reforçar i incentivar noves propostes en aquesta línia.

L'enfortiment democràtic de les estructures de funcionament associatiu facilita la millora dels espais de participació dels ciutadans i ciutadanes que pertanyen o col·laboren amb les entitats, i, a llarg termini, suposa una millora de la capacitat de la ciutadania de participar en el debat públic, tot garantint els elements necessaris per a una participació plena.