Més de 90 entitats de Barcelona, amb la col·laboració del CAB,  participen en aquest projecte per tal de fer-se més transparents davant la societat.
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP-UAB), amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, va presentar la publicació “Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre. Manual i guia d’autoavaluació”. 
 
La publicació del manual-guia té més vigència que mai després que aquest desembre del 2014 s'aprovés la Llei de Transparència a Catalunya, que conté obligacions per tal que les entitats que reben finançament públic siguin més transparents.

 

La publicació ofereix a les entitats (associacions de veïns, entitats culturals, federacions de cases regionals, consells de joves, associacions malalts, clubs esportius, entre d'altres) una relació d'indicadors d'avaluació dividits en cinc esglaons de dificultat, depenent de la dimensió de cada entitat. Aquest procediment permet que cadascuna d'elles pugui fer un diagnòstic de la transparència i la qualitat de la informació que ofereix a la seva pàgina web i que sàpiga com anar-la millorant.

 

Per arribar a la definició dels indicadors, entre els mesos d'octubre i novembre de 2014 s'han fet 11 tallers on han participat més de 90 entitats, que han servit per tal que els investigadors recollissin la informació. Els principals objectius de les sessions han estat millorar les pràctiques de comunicació de les entitats i sensibilitzar-les sobre la importància de publicar informació completa i intel·ligible per generar confiança.

Podeu descarregar-vos el Manual en el següent enllaç

+ info