Imma Moraleda (PSC). "El 2n Congrés d'Associacions de Barcelona] serà el procés participatiu del Pla de Suport a les Associacions de Barcelona. Només caldrà fer el procediment administratiu i polític"

Què fareu perquè l'associacionisme continuï sent un element de cohesió social, d'integració i generació de ciutadania?

Impulsar mesures de reconeixement de l'associacionisme com interlocutor de les administracions en el disseny i seguiment de les polítiques municipals.

Impulsar la incorporació de les associacions als espais de participació municipals, en especial a través dels consells de barri, com espais de major proximitat.

Quin suport li donareu al teixit associatiu en la propera legislatura? Una proposta per millorar el reconeixement? Una proposta per millorar el finançament? Una proposta per millorar els locals (public i/o privats)? Una proposta per facilitar l'ús col·lectiu de l'espai públic?

Donar suport a les mesures de renovació democràtica i generacional, de coordinació i treball en xarxa del moviment associatiu.

Implementar un nou model de suport econòmic de l'administració que doni autonomia i seguretat al finançament de les associacions, incloent la dotació d'avals. Afavorir la consolidació del patrimoni associatiu.

Potenciar la gestió cívica d'espais, equipaments i serveis públics. Millorar l'ús compartit d'equipaments públics, generant sinergies entre entitats.

Impulsar l'ús ciutadà de l'espai públic i reconèixer les associacions com a interlocutors en el projecte i disseny dels seus usos.

Com assumireu les propostes del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona com a base per la elaboració el Pla de Mesures de Suport a les Associacions de Barcelona?

Serà el procés participatiu del Pla Municipal de Suport a les Associacions de Barcelona. Només caldrà fer el procediment administratiu i polític.

L'associacionisme de la ciutat vist pels candidats a les eleccions municipals