Ester Capella (Unitat per Barcelona-ERC, Reagrupament, Democràcia Catalana). "Des d'Unitat per Barcelona proposem una nova cultura política i ciutadana. Defensem una administració propera a la ciutadania, transparent i rigorosa en la gestió, amb la participació ciutadana com a pilar fonamental per a avançar cap a una democràcia participativa."

Què fareu perquè l'associacionisme continuï sent un element de cohesió social, d'integració i generació de ciutadania?

Des d'Unitat per Barcelona proposem una nova cultura política i ciutadana. Defensem una administració propera a la ciutadania, transparent i rigorosa en la gestió, amb la participació ciutadana com a pilar fonamental per a avançar cap a una democràcia participativa.

La participació de les associacions permet dur a terme polítiques compartides, més legitimades, aprofundeix en la democràcia i en la cohesió social, fomenta la implicació i la proximitat de la política amb ciutadania. És en aquest context que potenciar l'associacionisme amb una base social més àmplia, un associacionisme coordinat i organitzat que esdevingui agent legitimat i actiu en les polítiques de la nostra ciutat esdevenen també les nostres prioritats.

El foment de la participació de les associacions a la vida institucional i social de Barcelona serà un dels nostres objectius transversals; desenvoluparem plans de districte pel foment de la participació dels ciutadans, especialment les persones immigrades, al teixit associatiu i farem present l'associacionisme en els processos d'acollida.

Quin suport li donareu al teixit associatiu en la propera legislatura? Una proposta per millorar el reconeixement? Una proposta per millorar el finançament? Una proposta per millorar els locals (public i/o privats)? Una proposta per facilitar l'ús col·lectiu de l'espai públic?

Promourem, juntament amb el CAB, el Codi Ètic d'Associacions de Barcelona.

Proposem superar la política de subvencions per caminar cap a la formalització de convenis i contractes, sempre que sigui possible. Cal poder donar seguretat en la continuïtat del finançament dels projectes i programes de les associacions sempre i quan es compleixin els requisits establerts en el Codi Ètic, i la política de subvencions sovint no ho permet.

Racionalitzarem l'ús i la gestió dels equipaments públics, avançant cap a fórmules de cogestió. Estudiarem la situació patrimonial de les associacions per tal de poder planificar estratègies que facin viable la seva supervivència, i poder definir possibles sinergies entre diferents entitats.

Cal fer un nou "contracte social" pel manteniment de l'espai comú, públic, social i identitari. L'espai públic és fonamental per compartir i estrènyer llaços entre les persones, per fer cohesió social.

Incorporarem sistemes participatius en aquells projectes urbanístics que afectin als espais comuns i als equipaments de titularitat pública i definirem, amb la complicitat de veïns i associacions, mesures de revitalització i dinamització dels espais públics, de foment de la interacció amb comerços.

Com assumireu les propostes del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona com a base per la elaboració el Pla de Mesures de Suport a les Associacions de Barcelona?

Des d'Unitat per Barcelona (Esquerra + Reagrupament + Democràcia Catalana) assumim el 100% de les propostes del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona, i prenem el compromís de coliderar amb el Consell d'Associacions de Barcelona la redacció del Pla de Mesures de Suport a les Associacions de Barcelona en el proper mandat, si els ciutadans ens fan confiança el proper 22 de maig.

Prendrem com a document de bases per l'elaboració d'aquest pla, les propostes, línies estratègiques i objectius plantejats en el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona, i ens comprometem a treballar per arribar a un document de consens, elaborat de forma participativa conjuntament amb les associacions de la nostra ciutat.

L'associacionisme de la ciutat vist pels candidats a les eleccions municipals