En les darreres setmanes, des del CAB s’ha treballat intensament per interlocutar i fer treball en xarxa amb la resta de federacions i coordinadores amb l’objectiu d’aconseguir recuperar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats més petites. Finalment, el ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Cristòbal Montoro, va anunciar ahir dimarts al ple del senat que el govern estatal reconsiderarà la decisió d’eliminar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats amb baixa facturació. Aquesta mesura es va anunciar en resposta a la petició del portaveu de Convergència i Unió, Ferran Bel.
Vídeo amb les intervencions sobre la qüestió en el ple del senat del dimarts 11 de febrer del 2015.

 

La nova exempció anunciada ahir dimarts per Montoro beneficiaria a totes aquelles entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors als 50.000 euros anuals i amb rentes no exemptes sotmeses a retenció que no superin els 1000 euros anuals. Cal recordar que abans de la nova reforma fiscal, aquesta exempció incloïa totes les entitats amb facturació de 100.000 euros i amb una retenció que no superés els 2000 euros.

Donat que aquesta era una qüestió que preocupava de manera important al sector associatiu, en les darreres setmanes des del Consell s’han mantingut reunions amb representants de Convergència i Unió i del Partit Popular per traslladar-los la necessitat d’aconseguir la rectificació en l’anul·lació de l’exempció i s’ha promogut un manifest de 14 entitats de segon nivell d’arreu de Catalunya, en el marc de la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya. En aquest manifest es reclamava quelcom més del que s’ha aconseguit: que no es tractés a les associacions de la mateixa manera que les societats mercantils i que no s’anul·lés la tasca d’interès públic i les activitats de les entitats més petites a través d’una fiscalitat que els resultés gairebé impossible d’assumir.  Per tant, seguirem treballant per aconseguir una fiscalitat associativa!