L'estudi, realitzat per Jordi Pascual i Jon Casado de la Fundació Desenvolupament Comunitari, es presenta dilluns 21 de març a les 19h a Torre Jussana amb la presència de la regidora de Benestar i Cohesió Territorial de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Moraleda.
El 84% de les associacions de Barcelona pertanyen a una de les 190 organitzacions de segon o més nivell (federacions, coordinadores, plataformes, etc.) que hi ha a la ciutat. Això representa un augment del 20% respecte el 2003, segons la Diagnosi de les Associacions de segon nivell a Barcelona. Es tracta d'un estudi encarregat pel Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) -l'organització de referència de l'associacionisme de la ciutat, que agrupa les federacions d'associacions de Barcelona- i dut a terme per la Fundació Desenvolupament Comunitari.
L'objectiu de la diagnosi és avaluar la fortalesa del sector associatiu de la ciutat, ja que la coordinació de les associacions és un element clau en l'enfortiment de l'acció associativa. Aquest estudi permet aprofundir en el coneixement i en la realitat d'aquestes associacions, les seves claus d'èxit, i el rol que desenvolupen. En un moment de reducció del paper i la influència de l'Estat del Benestar, l'enfortiment del sector associatiu passa a ser estratègic. L'estudi parteix del valor rellevant de les associacions de segon i més nivell, precisament, perquè són clau en aquest procés d'evolució del teixit associatiu vers una major vertebració.
+ info