sardana

El plenari del Consell Municial d'Associacions de Barcelona del dilluns 19 de gener va aprovar una resolució a proposta del CAB de rebuig a la Llei 27/2014 sobre l'impost de societats. 
Aquest fa una crida a les associacions i als poders públics per tal que defensin el manteniment dels supòsits d’exempció que existien fins el moment, que no dificultaven el desenvolupament de les associacions. 

 

La publicació de la Llei 27/2014 sobre l’Impost de Societats, que es va aprovar a finals de novembre del 2014 implica que les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble a partir del gener de 2015, malgrat que l’impost no s’haurà de presentar fins al 2016. 

La principal novetat introduïda per la nova norma és que s’eliminen els supòsits que eximien d'aquesta presentació algunes entitats. Fins ara, les entitats parcialment exemptes no estaven obligades a presentar  l’impost si no feien activitat econòmica i, a més, complien els requisits següents:

  • Que els seus ingressos no superessin els 100.000 euros anuals.
  • Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superessin els 2.000 euros anuals.
  • Que totes les rendes no exemptes que obtinguessin estiguessin sotmeses a retenció.

En aquest sentit el Grup Parlamentari Català de CiU al Congrés ha presentat unes iniciatives per mantenir els supòsits d'exempció existents fins el moment.

Imatge eliminada.Propo_de_Llei_CiU.pdf

Imatge eliminada.pnl_ciu.pdf