Alberto Villagrasa (PP).  "Cal que des de les administracions es fomenti l'associacionisme d'una manera plural (...). D'aquesta manera aconseguiríem una representació plural de totes les sensibilitats que hi ha a la societat"

Què fareu perquè l'associacionisme continuï sent un element de cohesió social, d'integració i generació de ciutadania?

Des del Partit Popular creiem en l'associacionisme com a una manera de fomentar les relacions entre els ciutadans. Apostem perquè els persones que comparteixen determinades inquietuds, puguin treballar conjuntament, compartint les seves experiències, proposant idees i compartint recursos. Però cal que des de les administracions es fomenti l'associacionisme d'una manera plural. En els darrers anys, hem vist com moltes vegades, només determinades entitats o col·lectius rebien el recolzament de les administracions amb ajudes o subvencions. D'aquesta manera aconseguiríem una representació plural de totes les sensibilitats que hi ha a la societat.

Quin suport li donareu al teixit associatiu en la propera legislatura? Una proposta per millorar el reconeixement? Una proposta per millorar el finançament? Una proposta per millorar els locals (public i/o privats)? Una proposta per facilitar l'ús col·lectiu de l'espai públic?

Per millorar el reconeixement de les associacions entre la ciutadania s'ha de fer arribar a la població que són entitats realment plurals, amb propostes clares i que realment la seva veu i les seves propostes seran tingudes en compte per les diferents administracions, especialment pels ajuntaments que com a administració més propera, serà també la que abans rebin les seves aportacions.

Substituirem es sistema de subvencions actual per convenis i contractes-programes i coproducció.

Les associacions han de treballar en locals dignes, amb les mitjans materials necessaris perquè aquest fet també ajudarà a la seva obertura i publicitat a la resta de la ciutadania.

Els ajuntaments, especialment el de Barcelona, compta amb un gran nombre d'equipaments municipals com centre cívics, biblioteques, espais joves, casals,... que s'haurien d'obrir a les associacions perquè des d'ells, puguin treballar i ser, a més, una altra manera d'obrir-se a la resta de la societat.

Com assumireu les propostes del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona com a base per la elaboració el Pla de Mesures de Suport a les Associacions de Barcelona?

Des del Partit Popular reconeixem el paper fonamental de les associacions i caldrà que aquestes rebin el recolzament necessari per part dels ens públics. A més, creem que la relació dels ajuntament amb les entitats ha de ser transversal, sempre dins de la llibertat i l'autonomia que han de tenir les entitats. És fonamental que s'hi destinin recursos per a que puguin desenvolupar les seves propostes. Finalment, creiem que les entitats, sempre i treballin des de la pluralitat, poden ser un exemple de democràcia per a la resta de la ciutadania i poden realitzar importants aportacions a les polítiques de les ciutats.

L'associacionisme de la ciutat vist pels candidats a les eleccions municipals