Amb el CAB consolidat, el Consell de Ciutat acorda la dissolució del CMAB

Consellciutat

En el marc del plenari del Consell de Ciutat, el passat 11 de març es va aprovar la dissolució del Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (antic CMAB).

El CMAB era un òrgan consultiu i de participació de les entitats de la ciutat, creat de conformitat amb la Carta Municipal de Barcelona i el Reglament de Participació Ciutadana.

Amb el Consell de Ciutat i la consolidació del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), creat pel propi teixit associatiu de la ciutat, l'existència d'aquest òrgan municipal s'ha considerat innecessària, atès que des del CAB ja tenim com a funcions pròpies la interlocució amb l'administració municipal en representació del teixit associatiu i i el foment de la participació ciutadana a través de les associacions.

Llegeix més...

VI Trobada d'Energies Comunitàries: Associacionisme i comunitat, Com ens vinculem?

 

energies 2019Aquesta VI edició serà del 21 al 30 de març a la Franja Besòs de Sant Andreu (els barris de Baró de Viver, la Trinitat Vella i el Bon Pastor) i posa els equipaments de proximitat, com a motor de l’acció comunitària, al centre.

En aquest marc des del Torre Jussana amb les Famílies participants del projecte B-Mincome coproduim un taller dinàmic: ASSOCIACIONISME I COMUNITAT. COM ENS VINCULEM?

+ info i inscripcions

Llegeix més...

#8M2019 - Animem a tothom a participar a la manifestació unitària

IMG-20190303-WA0010Començarà a les 18:30 a la Gran Via. Entre els carrers Entença i Llança se situarà la capçalera i el bloc no mixt. A partir del c. Llançà hi haurà el bloc mixt.

Des del CAB animem a totes les associacions a participar-hi per reivindicar la igualtat de gènere.

Des del CAB, en tant que gestors de Torre Jussana, hem ajornat totes les activitats previstes al centre pel 8M i tancarem les seves portes a les 18 h, per tal que tothom pugui participar en la manifestació.

Informe CAB #8M2019: L’equitat de gènere a les entitats i associacions de BCN

infocab8m finalhEn motiu del 8 de març i de totes les mobilitzacions convocades per exigir la igualtat de gènere i acabar amb els privilegis masculins i la violència patriarcal, des del CAB hem volgut analitzar les entitats des d'una perspectiva de gènere.

A partir de les dades extretes en el marc de #ElPanoràmic 2017 publiquem un Informe CAB sobre l'equitat de gènere a les entitats i associacions de Barcelona, elaborat per l'Observatori del Tercer Sector, que analitza la proporció entre homes i dones en diversos àmbits relacionats amb les organitzacions no lucratives.

Llegeix més...