El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri i acabar amb les subvencions a empreses privades

Infografia Subvencions 3La diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016, elaborada conjuntament entre el Consell d’Associacions de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia detecta que el suport econòmic a projectes districte i barri ha disminuït notablement en relació als projectes l’àmbit de ciutat.

Per altra banda, l’informe, que fa una anàlisi de la justifiació de subvencions 2015 i la convocatòria de 2016, també evidencia un greuge comparatiu entre empreses i associacions, que d’entre els 10 projectes més subvencionats 6 són projectes d’empreses, mentre que només 4 són d’associacions. Malgrat que es dóna per suposat que les subvencions estan adreçades a les entitats sense ànim de lucre, actualment un 17% de l’import total va destinat a empreses. I l’import més elevat atorgat a un projecte (400.000 euros) ha anat a mans d’una empresa.

El Consell d’Associacions de Barcelona emet un posicionament respecte a les principals conclusions que recull l’informe. I basa les seves reinvindicacions en 4 eixos:

Llegeix més...

El CAB dona suport #OcupemLesRambles

15697257 673554176162013 6550763354890794491 nDes del CAB donem suport a #OcupemlesRambles i animem totes les associacions i col·lectius a sumar-se a la iniciativa omplint aquest espai simbòlic de la ciutat contra la pujada dels preus de l'habitatge, la precarietat laboral, el descontrol de la gestió turística, la mercantilització de l'espai públic, la desigualtat i per recuperar la ciutat per al veïnat.

Si voleu donar suport us podeu posar en contacte amb la FAVB: 934127600

+ info adhesions

Les associacions de Barcelona reclamem que es mantingui el consens dels grups municipals per impulsar la nova normativa de participació

mans participantEn referència al procés que s'està realitzant per elaborar una nova normativa reguladora de la participació ciutadana a la nostra ciutat, des del CAB, conjuntament amb d'altres entitats, hem elaborat un posicionament en el qual valorem molt positivament la feina feta al llarg d’aquests mesos en el marc del grup impulsor, tant per part del govern municipal com de la resta de grups municipals, així com del conjunt del teixit associatiu de la ciutat.

Tenint en compte això, en aquest posicionament les entitats (Consell de Joventut de Barcelona- CJBFederació ECOMFederació d’Associacions de Veïns i veïnes de Barcelona – FAVBFederació d'Entitats  Clot-Camp de l'ArpaConsell Municipal de Dones de Barcelona i Consell d’Associacions de Barcelona - CAB) reclamem que es mantingui el diàleg i el consens entre els diferents grups municipals per aconseguir un acord polític que permeti aprovar una normativa que enforteixi la qualitat democràtica a Barcelona.

Podeu accedir al document en el següent enllaç.

De la cogestió a la gestió associativa de Torre Jussana: Comencem a treballar un projecte de gestió cívica amb les associacions

torre jussana torre jussana 5Des del CAB hem cogestionat amb l’Ajuntament el centre municipal de serveis a les associacions, Torre Jussana, durant els darrers 8 anys. Ara el consistori ha proposat iniciar el procés per la gestió associativa de Torre Jussana, una de les demandes històriques. Per tant, l’equipament passarà a ser gestionat plenament amb caràcter associatiu i des del CAB hem començat a treballar amb les federacions membres en el procés per definir el projecte de gestió associativa de l’equipament.

Aquest procés es vol obrir a totes les associacions de la ciutat per tal que puguin fer les seves aportacions sobre quin funcionament, serveis i recursos haurà d’oferir l’equipament. Òbviament, també es comptarà amb l’expertesa i l’experiència de l’equip tècnic del CAB que, juntament amb el personal municipal, ha desenvolupat i realitzat l’atenció a les associacions durant els anys de cogestió.

Llegeix més...