Menú

Albert Francolí Manils - Federació Catalana de Voluntariat Social

Albert FrancolíÉs llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, i després de dos any com a voluntari al Senegal, va cursar un Màster de Cooperació al Desenvolupament a la Universitat de Barcelona. Tot aquest recorregut formatiu i de voluntariat li ha permès, ara ja farà 7 anys, començar a treballar en el sector social.

Actualment fa de responsable de voluntariat de les Fundacions d'Acció Social de l'Escola Pia de Catalunya, i exerceix el càrrec de  Coordinador de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) des de fa 3 anys.

Espais on participem

Des del CAB participem en diferents espais i plataformes que serveixen per enfortir les associacions en diferents temàtiques:

  • Coop57: Som socis d'aquesta cooperativa de serveis financers ètics i solidaris fruit dels compromissos assumits durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona. D'altra banda, com a socis, podem accedir als serveis financers que ofereixen. La persona que ens representa és l'administrador de la junta directiva.
  • FIARE: Som socis fruit dels compromissos assumits durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona d'enfortir la banca ètica. D'altra banda, com a socis, podem accedir als serveis bancaris que ofereixen. La persona que ens representa és l'administrador de la junta directiva.
  • La XAC: som membres de la Xarxa d'Associacionisme de Catalunya. Un espai de coordinació de l'associacionisme a nivell de país. Actualment ens representa Alfons Tiñena (Federació d'Ateneus de Catalunya).
  • XES: som membres de la Xarxa d'Economia Solidària amb l'objectiu d'impulsar l'economia social de la que en formem part. Entre d'altres coses fem ús del Balanç Social.
  • Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva: participem d'aquest espai de les entitats que fan acció social a la nostra ciuta. La vicepresidència del CAB asumeix aquest espai.
  • Plataforma de gestió Ciutadana: participem d'aquest espai de coordinació informal de les entitats que impulsen projectes de gestió cívica a la nostra ciutat.

Motserrat Garcia - Federació ECOM

ByN 2017 1Montserrat Garcia, amb formació, entre d'altres, en disseny (Elisava, UPF), accessibilitat (IBV - UPV), inclusió social (INICO - USAL, UOC)  i gestió d'entitats, està vinculada des de fa gairebé 15 anys al món associatiu.

Durant aquest temps, ha participat a projectes multidisciplinars tant d'intervenció social directe i foment de la participació, com de conscienciació, investigació, docència i incidència política relacionada amb la diversitat funcional i la defensa de drets d'aquest col·lectiu.

El compromís amb els seus valors i l'intens lligam amb el tercer sector i els  moviments socials -com el de vida independent i  el feminista- han marcat la seva trajectòria professional i personal fins avui.

Actualment és membre de junta directiva de la Federació ECOM (entitat a la que està implicada des de 2008) referent en accessibilitat i participació, formant part dels diferents Consells de Mobilitat (AMB, ATM, Generalitat), del patronat de la Fundació TMB i del Consell d'Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, des de fa 5 anys està vinculada al Moviment de Vida Independent i Divertat, i també és membre de junta directiva de la Lliga Reumatològica catalana, on ha format part del grup impulsor del 1er projecte de vida independent de persones amb malalties reumàtiques de l'Estat: "Vivim la Vida!".

Sòcia orgullosa de la PTP, el Centre Aragonés de Barcelona i la associació SOLCOM, també participa intensament a la plataforma ciutadana 'Carrers per a tothom' nascuda a Barcelona.

Des d'enguany, és vocal de la junta CAB.

Alfons Tiñena i Pla - Federació d'Ateneus de Catalunya

AlfonsAlfons Tiñena i Pla, va iniciar-se des de petit en el moviment educatiu de l’escoltisme i guiatge a l’Agrupament Escolta Sir Alexandre Fleming a Horta. Després dels seus estudis de Farmàcia i Dret, va interessar-se per la formació i la consultoria de les organitzacions a través dels processos i els valors de les persones, des d’un visió holística de la seva diversitat. Ferm defensor de l’impacte social de l’associacionisme cultural, col·labora en diversos aspectes estratègics de la Federació d’Ateneus de Catalunya, sent responsable de la definició i desplegament del seu pla estratègic. Ha estat president del Consell d’Associacions de Barcelona (2013-2015) i actualment és membre de la junta directiva dels Lluïsos d’Horta.

Ramon Nicolau i Nos - Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

Foto RamonNicolau

Ramon Nicolau i Nos. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomat en Funció Gerencial a l’Administració Pública per ESADE. Director de Colònies i Activitats de Lleure (1976). A nivell laboral ha treballat en Consell d'Europa, Govern d’Andorra (2011-2015). Ajuntament de Barcelona (2006-2011). Generalitat de Catalunya (2004-2006). Diputació de Barcelona (1987-2004). Ajuntament de Barcelona (1980-1987). Diversos càrrecs de Direcció i Assessor de Serveis Socials. També ha estat gerent de diferents Fundacions de serveis per a persones amb discapacitat, voluntari, president, secretari o tresorer de diferents associacions educatives i socials, monitor i director d’espl   ai, objector de consciència. 

Actualment exerceix com a  Secretari General de la FCVS. Vicepresident del CAB.