Notícies

El CAB dona suport a la concentració “Aquí sí, Catalunya acull”

img-aqui-si-catalunya-acullDes del Consell d'Associacions de Barcelona, ens sumem a la Plataforma Aturem el Genocidi al Mar Mediterrani Stop Mare Mortum que ha convocat una encesa d'espelmes sota el lema “Aquí sí, Catalunya acull”.

#CATtacull - #Manifest: Stop Mare Mortum

divendres 4 de setembre, a les 18:30h a l’Estació Nord de Barcelona

Convidem a totes les associacions de la ciutat a adherir-se a la campanya en aquest enllaç

Llegeix més...

Celebrem una llei de voluntariat i foment de l'associacionisme més associativa i menys burocràtica

parlamentDes del CAB celebrem l'aprovació de la Llei de Voluntariat i Foment de l'associacionisme. També, volem volem agrair la feina de les entitats que van impulsar el primer redactat de la llei, així com la seva capacitat d'adaptar-se a les esmenes que van apareixer per part d'una bona part del sector agrupat en la Xarxa d'Associacionisme i Voluntariat.

També volem destacar la capacitat dels diferents grups polítics i del govern d'incloure les diferents aportacions per redactar una llei que recull un ampli consens del sector.

Llegeix més...

El CAB lamenta l'endarreriment de l'Ajuntament de BCN en el pagament de les subvencions a les entitats i associacions de la ciutat

subvenTot i que el procés de sol·licitud per a la convocatòria d’aquest any es va avançar gairebé dos mesos, el pagament d'aquestes, en el millor dels casos, es realitza amb els mateixos tempos que l'any passat.

El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) demana a l'ajuntament que acceleri el pagament a les associacions i entitats.

pdfPosicionament_CAB_subvencions_2015.pdf

Llegeix més...

Considerem una agressió política el rebuig del Senat a la revisió de la normativa de tributació de l’Impost de Societats per a les associacions

destacadohemicicloDes del Consell d’Associacions de Barcelona lamentem profundament l’actitud de la cambra que ha rebutjat les esmenes presentades per l’oposició demanant un nou marc fiscal en què les entitats més petites no es veiessin obligades a presentar l’impost de societats.

Posicionament CAB revisió Impost de Societats

Llegeix més...

El 3r Congrés de l'Associacionisme i el Voluntariat

plaEl passat 29 de juny el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) va aprovar la celebració del 3r Congrés Català del Voluntariat, amb l'objectiu d'organitzar un espai de trobada que faci possible un debat entre les associacions i fundacions sobre els reptes de les persones que fan tasques de voluntariat i el futur social i polític que encara Catalunya.

Calendari:

  • Primer trimestre 2016. Inici de les discussions, debats i estudis, mitjançat la creació de diversos grups i ponències que representin diferents punts de vista.
  • Abril i maig de 2016. Treball de les conclusions dels diferents grups i ponències iproposta d'esmenes i consensos.
  • Juny de 2016. Trobada final per aprovar les conclusions del 3r Congrés per posar les bases del tercer Pla Nacional de l'Associacionisme i Voluntariat (PNAV).

Per facilitar la implicació de les entitats i persones en el procés de preparació del 3r Congrés, hi haurà una jornada de treball oberta per tothom qui estigui interessat. 

Dia i hora: 22 de juliol a les 16,30h
Lloc: Seu del Departament de Benestar Social i Família (Pg. Taulat 266, 2a planta Barcelona)
Cal inscripció prèvia: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.