Notícies

Jornada d’associacionisme i voluntariat “Som aquí, sumant voluntats”

somparticipacioLa Federació d’Ateneus de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés i la Federació Catalana de Voluntariat Social organitzen la jornada d’associacionisme i voluntariat “Som aquí, sumant voluntats” el proper 27 d’octubre de 2016, a les 17.30 h, a Torre Jussana (Barcelona).

Des del CAB estem contents de col·laborar en aquest espai d’intercanvi, debat i reflexió al voltant de la participació ciutadana i el teixit associatiu. Durant la jornada, diferents entitats de tot el país exposaran i debatran com ho fan per donar a conèixer les seves activitats, promoure la implicació activa de la ciutadania i gestionar la participació.

Inscriu-te!

PROGRAMA

Llegeix més...

L'ampliació de la base social és el principal repte de les associacions de Barcelona

2016 09 JPG PrioritatsLes dades de l'edició 2015 de #elPanoràmic ens confirmen qiue l'ampliació de la base social és el principal repte de les associacions de la ciutat. Aquestes associacions treballen continuament per aconseguir més socis i gent implicada en el seu projecte a la vegada que multiplica la necessitat dels col·lectius de millorar els espais de presa de decisió, la transparència en la nostra gestió i les eines per gestionar i executar projectes de forma col·laborativa.

Us convidem a participar de l'edició 2016 de el Panoràmic en el següent enllaç

Llegeix més...

Acceptades les 18 propostes del CAB al Pla Municipal

decidimEn el procés han participat més de 39.000 persones i 1.700 associacions i organitzacions, a través les cites presencials i de la plataforma decidim.barcelona, s'han realitzat 10.860 propostes de les quals 7.284 han estat acceptades i agrupades en 1.467 actuacions

D’aquestes el CAB va fer arribar 18 propostes fruit del treball interassociatiu i que pretenen reforçar el paper de les associacions de la nostra ciutat. Esperem que aquest esforç es concreti en veritables polítiques.

Llegeix més...

Nou servei de gestió comptable i fiscal per les associacions del CAB

gestióGràcies al conveni signat entre el CAB i Coopdemà SCCL us podem oferir un nou servei a les associacions membres del CAB.

Us oferim una eina que facilita la gestió econòmica fiscal i comptable de les entitats sense ànim de lucre, a través de la utilització per part de les entitats d’una interfície web que no requereix disposar de coneixements comptables previs, i que tutoritzat per “COOPDEMA SCCL” és capaç de nodrir un sistema comptable per doble partida i extreure informació suficient com per fer front a les obligacions fiscals que pertoqui en cada moment.

 

Més informació: pdfFulletó_CAB_serveiscoopdemà.pdf

Si esteu interessats podeu accedir a aquest formulari.

 

Les associacions seguim treballant per promoure un nou model de subvencions

2016 07 JPG Fonts de finançamentEl dilluns 13 de juny es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) la resolució definitiva de la Convocatòria General de Subvencions per Activitats, Projectes i Serveis de Districte i de Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona per a l’any 2016.

Ja teniu disponibles models justificació subvencions i les preguntes freqüents en aquest enllaç

 

Més enllà, des del CAB recordem el nostre posicionament en el que proposem un sèrie de reflexions amb l’objectiu de promoure un canvi en el model de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona.

Llegeix més...