Notícies

Promovem el debat sobre espai públic i convivència al Consell de Ciutat

consell de ciutatLa proposta de debat sobre l’espai públic i convivència presentada pel CAB passarà al plenàri del Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona i que vicepresideix el CAB. Les associacions de la ciutat vam impulsar aquest debat durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona i fruit d'aquest procés vam poder definir un posicionament al respecte que ens convida a definir l'espai públic com un espai relacional i d'enfortiment de la pertinença a la comunitat.

Llegeix més...

Les associacions de Barcelona reclamem un PAM de consens

Les associacions de Barcelona sempre hem volgut formar part dels processos participatius, especialment d’aquells que tenen incidència en la definició de les polítiques públiques de la nostra ciutat, com els Plans d’Actuació Municipal (PAM) i Plans d’Actuació de Districte (PAD). En els darrers anys aquests processos han intentat corresponsabilitzar la ciutadania organitzada i no organitzada amb l'avenir de la ciutat, amb més o menys èxit. 

Llegeix més...

De què parlem quan parlem de participació?

Banners Jornades 1024x1024 catEl 21 i 22 d’octubre tindran lloc dues jornades participatives obertes a tothom amb el títol “De què parlem quan parlem de regular la participació?”.L’objectiu és debatre com han de ser els mecanismes de participació per ser més propers i flexibles. Aquest debat resulta estratègic per les associacions, que fa temps que reivindiquem una modificació de les normatives de participació i treballem conjuntament. (En aquest enllaç podeu fer seguiment de la feina que estem fent)

Durant la primera jornada, el 21 d’octubre, es farà la taula rodona “La mirada ciutadana i associativa" en què entitats i col·lectius compartiran la seva experiència en la construcció col·lectiva de diversos projectes, i com aquests mateixos processos ajuden a tenir una nova visió de com hauria de ser la nova normativa de participació. En aquesta taula participarà Oriol Nicolau, president del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i membre de la junta del CAB.

+ info

Llegeix més...

Concentració de suport a la vaga de fam dels interns al CIE de Barcelona

3b1d754463ed3e593c9e173ca0870e98

#ALERTACIE totes les entitats de la plataforma @tancaremelcie en suport a les persones retingudes al #CIE.

Concentració, avui 24 d'octubre a 19h al #CIE BCN C/ E numero 40

 

Marxandatge ecològic i de comerç just per associacions amb Promoètic

promoeticEl CAB ha signat un conveni de col·laboració amb Promoètic. Aquest acord permet que les entitats membres del CAB disposin d’ofertes alhora de produir materials de marxandatge ecològic i de comerç just. A la vegada ens permet promoure els valors vinculats amb la proximitat, el começ just, l'ecologisme i l'economia social.

Fruit d’aquest acord podrem proporcionar un 7,5% de descompte en totes les comandes que les associacions del CAB facin a Promoètic. Podeu accedir al descompte en aquest formulari.

D’altra banda estem elaborant  un catàleg específic per a les associacions del CAB, tenint en compte les seves necessitats i possibles productes/serveis que puguin ser del seu interès.     

Us convidem a consultar el catàleg actual de Promoètic en aquest enllaç