Notícies

El CAB dona suport #OcupemLesRambles

15697257 673554176162013 6550763354890794491 nDes del CAB donem suport a #OcupemlesRambles i animem totes les associacions i col·lectius a sumar-se a la iniciativa omplint aquest espai simbòlic de la ciutat contra la pujada dels preus de l'habitatge, la precarietat laboral, el descontrol de la gestió turística, la mercantilització de l'espai públic, la desigualtat i per recuperar la ciutat per al veïnat.

Si voleu donar suport us podeu posar en contacte amb la FAVB: 934127600

+ info adhesions

Les associacions de Barcelona reclamem que es mantingui el consens dels grups municipals per impulsar la nova normativa de participació

mans participantEn referència al procés que s'està realitzant per elaborar una nova normativa reguladora de la participació ciutadana a la nostra ciutat, des del CAB, conjuntament amb d'altres entitats, hem elaborat un posicionament en el qual valorem molt positivament la feina feta al llarg d’aquests mesos en el marc del grup impulsor, tant per part del govern municipal com de la resta de grups municipals, així com del conjunt del teixit associatiu de la ciutat.

Tenint en compte això, en aquest posicionament les entitats (Consell de Joventut de Barcelona- CJBFederació ECOMFederació d’Associacions de Veïns i veïnes de Barcelona – FAVBFederació d'Entitats  Clot-Camp de l'ArpaConsell Municipal de Dones de Barcelona i Consell d’Associacions de Barcelona - CAB) reclamem que es mantingui el diàleg i el consens entre els diferents grups municipals per aconseguir un acord polític que permeti aprovar una normativa que enforteixi la qualitat democràtica a Barcelona.

Podeu accedir al document en el següent enllaç.

Col•laborem amb Caliu per facilitar la incorporació al món laboral de persones en risc d’exclusió

caliuDes del CAB apostem per col·laborar amb propostes ciutadanes sempre que sigui possible. Per aquest motiu hem iniciat un projecte conjunt amb Caliu-Espai d’acolliment, un servei dirigit a persones en risc d’exclusió social coordinat per les cinc parròquies de l’Arxiprestat d’Horta. 

Aquest projecte permetrà facilitar la incorporació al món laboral de persones en risc d’exclusió amb les quals treballa aquest servei per fer funcions de consergeria.

En què consisteix el projecte?

Llegeix més...

De la cogestió a la gestió associativa de Torre Jussana: Comencem a treballar un projecte de gestió cívica amb les associacions

torre jussana torre jussana 5Des del CAB hem cogestionat amb l’Ajuntament el centre municipal de serveis a les associacions, Torre Jussana, durant els darrers 8 anys. Ara el consistori ha proposat iniciar el procés per la gestió associativa de Torre Jussana, una de les demandes històriques. Per tant, l’equipament passarà a ser gestionat plenament amb caràcter associatiu i des del CAB hem començat a treballar amb les federacions membres en el procés per definir el projecte de gestió associativa de l’equipament.

Aquest procés es vol obrir a totes les associacions de la ciutat per tal que puguin fer les seves aportacions sobre quin funcionament, serveis i recursos haurà d’oferir l’equipament. Òbviament, també es comptarà amb l’expertesa i l’experiència de l’equip tècnic del CAB que, juntament amb el personal municipal, ha desenvolupat i realitzat l’atenció a les associacions durant els anys de cogestió.

Llegeix més...

Gràcies per participar al Panoràmic. Ja som l’estudi del món associatiu amb més participació d’entitats a tot Catalunya

#ElPanoràmic assoleix la fita de convertir-se en l’estudi del món associatiu amb més participació d’entitats a tot Catalunya.

Recordeu que entrant a l'aplicatiu podeu aprofundir en les dades, a l'abril del 2017 publicarem les dades d'aquesta edició.

Gràcies a totes les associacions que ho heu fet possible!