De la cogestió a la gestió associativa de Torre Jussana: Comencem a treballar un projecte de gestió cívica amb les associacions

torre jussana torre jussana 5Des del CAB hem cogestionat amb l’Ajuntament el centre municipal de serveis a les associacions, Torre Jussana, durant els darrers 8 anys. Ara el consistori ha proposat iniciar el procés per la gestió associativa de Torre Jussana, una de les demandes històriques. Per tant, l’equipament passarà a ser gestionat plenament amb caràcter associatiu i des del CAB hem començat a treballar amb les federacions membres en el procés per definir el projecte de gestió associativa de l’equipament.

Aquest procés es vol obrir a totes les associacions de la ciutat per tal que puguin fer les seves aportacions sobre quin funcionament, serveis i recursos haurà d’oferir l’equipament. Òbviament, també es comptarà amb l’expertesa i l’experiència de l’equip tècnic del CAB que, juntament amb el personal municipal, ha desenvolupat i realitzat l’atenció a les associacions durant els anys de cogestió.

Llegeix més...

Col•laborem amb Caliu per facilitar la incorporació al món laboral de persones en risc d’exclusió

caliuDes del CAB apostem per col·laborar amb propostes ciutadanes sempre que sigui possible. Per aquest motiu hem iniciat un projecte conjunt amb Caliu-Espai d’acolliment, un servei dirigit a persones en risc d’exclusió social coordinat per les cinc parròquies de l’Arxiprestat d’Horta. 

Aquest projecte permetrà facilitar la incorporació al món laboral de persones en risc d’exclusió amb les quals treballa aquest servei per fer funcions de consergeria.

En què consisteix el projecte?

Llegeix més...

Gràcies per participar al Panoràmic. Ja som l’estudi del món associatiu amb més participació d’entitats a tot Catalunya

#ElPanoràmic assoleix la fita de convertir-se en l’estudi del món associatiu amb més participació d’entitats a tot Catalunya.

Recordeu que entrant a l'aplicatiu podeu aprofundir en les dades, a l'abril del 2017 publicarem les dades d'aquesta edició.

Gràcies a totes les associacions que ho heu fet possible!

Coop57, ECAS i Òmnium presenten ‘Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats’

els-impulsors-del-projecte-lliuresAmb la voluntat de finançar projectes de transformació social en un context d’emergència que ens configura com una de les societats més desiguals d’Europa, s’ha presentat ‘Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats’.

La iniciativa, impulsada per Coop57, ECAS i Òmnium Cultural, es fonamenta en l’enxarxament comunitari i la recollida d’aportacions econòmiques per construir un model socioeconòmic alternatiu que acabi amb la precarietat laboral i vital que afecta un de cada quatre catalans.