Notícies

Mecenatge per enfortir-nos - Jornada de treball entre les petites associacions i la petita i mitjana empresa

flyer-mecenes-DEFLa PIMEC i el CAB hem començat a treballa plegades per generar vincles entre les petites associacions i la petita i mitjana empresa i compartim la necessitat d'enfortir el mecenatge. Per això convoquem aquesta jornada de treball amb l'objectiu de convocar als diferents agents estratègics per definir un full de ruta conjunt.

Dia: 11 d’abril de 2019 de 16h a 19h
Lloc: Auditori PIMEC (Viladomat, 174)

Participaran:

  • Irene Borràs, directora de CAUSES that change the world
  • Rosa Juny, directora de la Fundació PIMEC
  • Experiències d'èxit

L'acte és gratuït i us podeu inscriure en el següent formulari

Premi Nacional de Cultura 2019 per a la Federació d'Ateneus de Catalunya

D2GtJX XcAEZJxkEl Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha anunciat avui els Premis Nacionals de Cultura 2019 i ens ha fet molta il·lusió veure com una entitat membre del CAB està entre la llista de guardonats. Es tracta de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Des del CAB felicitem a la FAC per aquest merescut reconeixement. Enfortir les entitats socioculturals catalanes és enfortir la cohesió social a les viles i ciutats del país, així com una cultura catalana inclusiva. L'associacionisme és actor clau en el desenvolupament d'una societat més justa, humana i sostenible i mereix aquest tipus de reconeixements!

La cerimònia de lliurament dels premis es realitzarà el dijous 4 de juliol al Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat, que està a punt de reobrir les seves portes.

En el Dia Mundial del Consum Responsable les associacions podem ser part del canvi!

sompartdelcanviEl dia 15 de març celebrem el Dia Mundial de les Persones Consumidores i el Consum Responsable. En aquest marc, reivindiquem el paper actiu que podem fer des de les associacions per provocar un canvi en el model de consum.

Per això, us recordem la guia Som part del canvi. Una guia pràctica de consum conscient i economia solidària per a associacions elaborada per Servei Civil Català i Més Opcions i amb la col·laboració del Centre de Recursos Juvenils de Barcelona, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell d'Associacions de Barcelona.

XIII Assemblea General Ordinària del Consell d’Associacions de Barcelona

Skylinecab MAGENTAL'Assemblea és l'òrgan suprem de l'Associació. Està formada per totes les entitats associades les quals exerciran els seus drets directament, mitjançant els seus representants, no estant admesa la delegació de vot.

En aquesta assemblea valorarem la feina feta al llarg del 2018 i definirem el pla de treball del 2019. També aprofundirem en els reptes de governança del propi CAB i treballarem les propostes d'impuls de l'associacionisme a nivell municipal en els propers mesos.

Està convocada el proper dimecres 3 d'abril a les 17.30h a Torre Jussana

Confirmeu la vostra assistència en el següent formulari

Podeu accedir a la convocatòria en el següent enllaç

Amb el CAB consolidat, el Consell de Ciutat acorda la dissolució del CMAB

Consellciutat

En el marc del plenari del Consell de Ciutat, el passat 11 de març es va aprovar la dissolució del Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (antic CMAB).

El CMAB era un òrgan consultiu i de participació de les entitats de la ciutat, creat de conformitat amb la Carta Municipal de Barcelona i el Reglament de Participació Ciutadana.

Amb el Consell de Ciutat i la consolidació del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), creat pel propi teixit associatiu de la ciutat, l'existència d'aquest òrgan municipal s'ha considerat innecessària, atès que des del CAB ja tenim com a funcions pròpies la interlocució amb l'administració municipal en representació del teixit associatiu i i el foment de la participació ciutadana a través de les associacions.

Llegeix més...