pimeccab

Dijous passat 11 d’abril es va celebrar a l'Auditori PIMEC (micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) la primera Jornada de treball entre les petites associacions  i la petita i mitjana empresa.

Aquesta iniciativa impulsada per la confederació patronal PIMEC Comerç i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) va servir, entre moltes altres coses, per a posar punts en comú sobre la realitat que viuen les entitats sense ànim de lucre i la petita empresa. En aquesta direcció, es va posar èmfasi en la importància que té avui dia la comunicació com a eina de cohesió amb l’entorn.

A més, també hi va haver temps per a analitzar els processos de captació de fons a partir de l'aportació d'Irene Borràs. Degut a que el mecenatge ha esdevingut en els darrers temps una tasca transversal i complexa, les entitats i el comerç local van coincidir en la necessitat d’establir aliances estratègiques que vagin més enllà del tradicional finançament a través de donacions.

També vam compartir les experiències de Lluïsos de Gràcia, la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs i el projecte REC moneda Ciutadana que van exposar les seves experiències sobre el desenvolupament dels seus projectes així com l’assoliment dels seus objectius.

Finalment vam cloure amb uns grups de treball que ens van permetre arribar a les següents conclusions:

  • S'han de definir conjuntament objectius viables que reverteixin en els interessos d'ambdues parts.
  • Sovint costa més trobar l'encaix amb les mateixes entitats del barri i els comerciants que no pas amb grans corporacions.
  • Hi ha recursos que no són econòmics i també ajuden.
  • Manca un referent que sigui punt de trobada de les associacions i empresarials per materialitzar i facilitar el mecenatge.
  • Han de coincidir els interessos entre uns i altres (win-win).
  • S'ha de millorar la comunicació i la difusió de dades d'impacte i dels beneficis del mecenatge

Seguirem treballant plegades PIMEC Comerç i CAB per seguir generant sinergies per enfortir-nos.