Cal potenciar un associacionisme organitzat i ampliar la seva autonomia financera

alfonstinena 0Alfons Tiñena, president del CAB explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat en l'article publicat a Xarxanet.

Podeu accedir a l'article en el següent enllaç

Llegeix més...

El CAB acorda amb l'Ajuntament una millora en les condicions de les cessions de locals

29461  789 a 1El CAB ha acordat amb la Direcció de Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona treballar per la millora de les condicions de cessió de locals de l'Ajuntament de Barcelona. Des del CAB s'ha presentat una proposta que és fruit de les diferents aportacions de les associacions membres. La Direcció de Patrimoni s'ha compromès ha recollir les propostes i presentar solucions que donin resposta a les necessitats del conjunt de les associacions de la ciutat.

Podeu consultar la proposta del CAB en el següent enllaç: pdfProposta_condicions_Pla_Locals_130611.pdf

Llegeix més...

Per una participació ciutadana més eficaç

índex
La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha donat la raó a la Comissió Promotora de la Iniciativa Ciutadana “Defensem el 03BCN”, que promou l'aprovació d'una regulació en defensa del model educatiu de les escoles bressol de titularitat municipal a Barcelona. La Síndica ha considerat desproporcionat el rebuig anunciat per l’Ajuntament a l'acceptació a tràmit d'una iniciativa que ha recollit prop de 26.000 signatures.
 
Des del CAB recolzem el posicionament de la Síndica i reclamem esforços per regular les eines de democràcia directa de les que disposa la ciutadania per facilitar i promocionar el seu ús i aconseguir la millora de la qualitat democratica a la nostra ciutat.
 
El passat mes de març, i recollint conclusions del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona, ja recordàvem en aquest posicionament del Consell la necessitat de continuar treballant per millorar i prestigiar els canals de participació ciutadana. 
 
 

Cap a un nou model de governança

baner jornada 2El Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme organitza la jornada Cap a un nou model de governança el proper 9 d'octubre a l'IDEC.

+ info i inscripcions

Llegeix més...