Es posa en marxa el #congrespermanent

congrespermanentFa un any es posava en marxa el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona. S'iniciava al Casino l'Aliança del Poble Nou i finalitzava al CCCB el passat 30 d'abril de 2011. Durant un any 901persones i 543 associacions ens vam trobar repensant l'associacionisme. Ha estat un procés participatiu molt intens que ha permès generar noves coneixences i noves idees que s'han concretat en 8 línies estratègiques, 20 objectius i 188 mesures orientades al propi teixit associatiu i als diferents agents externs.

En l'acte de cloenda ens vam comprometre a posar en marxa el #congrespermanent, una eina que té com a objectius el seguiment i l’avaluació de les polítiques de participació i foment de l'associacionisme. Aquesta base de dades, constantment actualitzada,  permet vincular les propostes elaborades per les associacions en el marc del 2n Congrés de les Associacions de Barcelona amb els diferents documents de referència per la definició de polítiques de suport a l'associacionisme.

+ info

Us convidem a utilitzar aquesta eina i des de la vostra associació per treballar per l'enfortiment del sector, així com per fer-nos arribar qualsevol comentari per ampliar el #congrespermanet

Bona feina!

Estudis sobre #basesocial

basesocialDurant el darrer hem realitzat una recerca d'estudis que parlessin entorn a les bases socials de les associacions, amb l'objectiu de trobar pautes que ens ajudessin a identificar quines són les motivacions de les persones a l'hora d'associar-se, per tal que des del teixit associatiu tinguéssim un millor coneixement d'aquestes motivacions, i per tant poguéssim millorar les nostres estratègies per augmentar la base social.

Llegeix més...

“Entre totes i tots fem ciutat” la intervenció del CAB al plenari del Consell de Ciutat

associacions600Us compartim la reflexió que el Consell d'Associacions fa en el marc del Consell de Ciutat del 4 d'octubre de 2011:

En el context de crisis internacional la nostra ciutat té molts reptes que tan sols superarà amb la participació de tota la ciutadania. Les associacions fa temps que diem que "entre totes i tots fem ciutat", i aquest Consell ha de ser un dels espais principals per fer realitat aquesta voluntat. Per això, senyor Alcalde li demanem que faci que el Consell de Ciutat esdevingui una veritable eina que faciliti la interrelació entre la ciutadania i l'administració municipal.

pdf Intervencio_consellciutat_CAB_111004.pdf

Llegeix més...

La Llei d’Espectacles. Un nou entrebanc pel Moviment Associatiu

plenari_baixaDavant les problemàtiques  i entrebancs que generaven la llei d'espectacles, el CONSELL D'ASSOCIACIONS DE BARCELONA i l'ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA encarregaren un informe jurídic per saber l'abast i el grau d'afectació. El dissabte dia 18 de juny es presentà l'informe en una trobada organitzada per aquest motiu a la seu de l'Orfeó Martinenc de Barcelona.

Ara fa uns mesos ha entrat en vigor la nova Llei d'Espectacles (llei 11/209). Es tracta d'una normativa complexa que afecta a tot tipus d'actes públics organitzats tant a l'interior de locals com a l'espai públic.

Informe Llei d'espectacles

Llegeix més...