Nou servei jurídic pro-bono per les associacions del CAB

trustlawcoonnectEl Consell d'Associacions de Barcelona s'ha associat amb la Fundació Thomson Reuters per oferir accés ràpid a TrustLaw, un innovador programa dedicat a unir les associacions i empreses socials amb els millors despatxos jurídics, interessats en expandir l'abast dels seus programes pro-bono.

Postular i utilitzar el servei és completament gratuït. Ja treballen amb els millors advocats a Espanya com Uría Menéndez, Cuatrecasas  i Garrigues.

Com postular?

Les organitzacions sense ànim de lucre que tinguin un fort impacte social pot registrar completant el següent formulari (que podeu respondre en castellà).

+ informació

Llegeix més...

El CAB davant la proposta de modificació de l’article 46.2 de la ordenança de civisme

La-Festa-MajorEl Consell d’Associacions de Barcelona es posiciona en contra de la proposta a la modificació de l’article 46.2 de la ordenança de civisme en la que es prohibeix el consum de begudes alcohòliques en els espais públics quan puguin causar molèsties a les persones i quan es faci en envasos de vidre o de llauna.

Llegeix més...

Nou protocol municipal per a la realització d'activitats extraordinàries en la via pública i/o equipaments o establiments tancats

sardanaL'Ajuntament de Barcelona posa en marxa el nou protocol per a la realització d'activitats extraordinàries en la via pública i/o equipaments o establiments tancats. Aquest nou model permet estandaritzar els permisos a nivell de ciutat i simplificar el procediment de sol·licitud.

Des del CAB hem fet seguiment i aportacions en aquest procés recollint les propostes elaborades per les associacions de la ciutat durant el 2n Congrés de les Associacions. En les propostes 137, 139 i 140, demanavem conèixer, agilitzar i simplificar les normatives d'ús.

Creiem que la feina que s'ha fet des de l'Ajuntament facilita el tràmit i ens adequa a la normativa existent, malgrat que valorem que la Llei 11/2009 que regula els espectacles públics i activitats recreatives està feta sense tenir en compte l'associacionisme.

D'altra banda, des del moviment associatiu considerem important que l'estandarització dels protocols de sol·licitud faci la vida més fàcil a les entitats i alhora que impliqui uns criteris comuns arreu de la ciutat, sempre en favor de facilitar i promoure les activitats i projectes associatius. Per tant, aquestes mesures han d'anar acompanyades d'una major voluntat política de resoldre les situacions que es generen (lloguer de tarimes, lavabos,...) des de la pròpia Administració intentant no fer caure les càrregues econòmiques i/o logístiques sobre les associacions.

Llegeix més...

Nova col·laboració amb iWith.org: Beques assessorament 2.0

Logo-IwithEl Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i iWith.org han signat un acord que té com a objectiu principal promoure l’associacionisme de la ciutat de Barcelona a les xarxes.

Arran d’aquest acord, les entitats membres del CAB podran sol·licitar les beques d’assessorament que iWith.org. El comitè de beques d’iWith.org acceptarà aquells projectes presentats per entitats membres del CAB que estiguin relacionats amb la millora social mitjançant Internet.

Llegeix més...