El CAB lamenta l'endarreriment de l'Ajuntament de BCN en el pagament de les subvencions a les entitats i associacions de la ciutat

subvenTot i que el procés de sol·licitud per a la convocatòria d’aquest any es va avançar gairebé dos mesos, el pagament d'aquestes, en el millor dels casos, es realitza amb els mateixos tempos que l'any passat.

El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) demana a l'ajuntament que acceleri el pagament a les associacions i entitats.

pdfPosicionament_CAB_subvencions_2015.pdf

Llegeix més...

El 3r Congrés de l'Associacionisme i el Voluntariat

plaEl passat 29 de juny el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) va aprovar la celebració del 3r Congrés Català del Voluntariat, amb l'objectiu d'organitzar un espai de trobada que faci possible un debat entre les associacions i fundacions sobre els reptes de les persones que fan tasques de voluntariat i el futur social i polític que encara Catalunya.

Calendari:

  • Primer trimestre 2016. Inici de les discussions, debats i estudis, mitjançat la creació de diversos grups i ponències que representin diferents punts de vista.
  • Abril i maig de 2016. Treball de les conclusions dels diferents grups i ponències iproposta d'esmenes i consensos.
  • Juny de 2016. Trobada final per aprovar les conclusions del 3r Congrés per posar les bases del tercer Pla Nacional de l'Associacionisme i Voluntariat (PNAV).

Per facilitar la implicació de les entitats i persones en el procés de preparació del 3r Congrés, hi haurà una jornada de treball oberta per tothom qui estigui interessat. 

Dia i hora: 22 de juliol a les 16,30h
Lloc: Seu del Departament de Benestar Social i Família (Pg. Taulat 266, 2a planta Barcelona)
Cal inscripció prèvia: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 

Contra #LleiMordassa més mobilització, més ciutadania, més associacionisme!

lleimordEl dimecres 1 de juliol del 2015 ha entrat en vigor la Reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la Llei Mordassa. Al 2013, abans de l’aprovació de l’avantprojecte d’aquesta llei, des del CAB ja vam fer públic un posicionament en el que manifestàvem el nostre absolut desacord amb les mesures que es proposaven. Ara la llei ha entrat en vigor i, per tant, s’ha fet realitat la regressió en les llibertats col·lectives que comporta.

pdf150701-Posicionament_Llei_Mordassa.pdf

Llegeix més...

Ampli consens dels grups polítics amb les propostes del CAB per les #municipalsBcn

debatassociacions fotoEl Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), dins del marc la campanya electoral per a les eleccions municipals, va organitzar el passat 14 de maig a les Cotxeres de Sants, un debat amb diferents candidatures per tractar i debatre les seves propostes en relació al model de participació i al paper de l’associacionisme.

Ràdio Ateneu del Clot va enregistrar el debat. Escolteu-lo en aquest enllaç. (Intervencions sobre associacionisme i les propostes del CAB a partir del minut 46' 24'')

Llegeix més...