Posicionament del CAB a l’audiència pública de turisme

bcnturismeEn el marc del debat sobre l'Audiència Pública sobre el model de turisme de Barcelona, des del CAB volem manifestar el nostre posicionament que demana recuperar l'espai públic per a l'ús ciutadà.

Podeu descarregar-vos el posicionament en: pdfPosicionament_CAB_turisme_150223.pdf

Llegeix més...

El govern estatal rectifica i anuncia que recuperarà l’exempció de l’Impost de Societats per a les associacions petites

ImpostsocietatsEn les darreres setmanes, des del CAB s’ha treballat intensament per interlocutar i fer treball en xarxa amb la resta de federacions i coordinadores amb l’objectiu d’aconseguir recuperar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats més petites. Finalment, el ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Cristòbal Montoro, va anunciar ahir dimarts al ple del senat que el govern estatal reconsiderarà la decisió d’eliminar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats amb baixa facturació. Aquesta mesura es va anunciar en resposta a la petició del portaveu de Convergència i Unió, Ferran Bel.

Vídeo amb les intervencions sobre la qüestió en el ple del senat del dimarts 11 de febrer del 2015.

Llegeix més...

Les associacions de Catalunya en contra de la llei sobre l'Impost de Societats perquè les tracta igual que una societat mercantil

impostCatorze de les federacions, inclòs el Consell d'Associacions de Barcelona, i plataformes d'entitats més importants del país s'uneixen per rebutjar la llei 27/2014, d'àmbit estatal. Segons la normativa, que afecta els exercicis iniciats durant el 2015, totes les associacions hauran de presentar la declaració de l'impost de societats.

pdfPosicionament_llei_27-2014_associacions.pdf

Llegeix més...

Es consolida la subvenció per a la rehabilitació d’equipaments associatius proposada en el 2n Congrés d’Associacions i reivindicada pel CAB

icub

El BOP ha publicat l'atorgament de subvencions de l’Institut de Cultura de Barcelona per a la rehabilitació i la dotació d'equipament tècnic destinades a equipaments d'exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs pertanyents a espais socioculturals de base associativa sense afany de lucre. 

Aquesta era una línia de subvencions que respon a una de les demandes del 2n Congrés i que la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb el CAB, ha treballat i reivindicat en els darrers anys. Ens felicitem, doncs, que en la resolució d’enguany s’hi puguin trobar diferents tipus d’associacions culturals de la ciutat. L’atorgament d’aquests ajuts sumen un import total de 780.243,56€.

La convocatòria per el 2015 ja s'ha publicat en el BOP

Llegeix més...