L'associacionisme català exigeix un canvi fiscal i legal davant del #27S

seminariLa Xarxa d'Associacionisme de Catalunya (XAC), una plataforma que aglutina 14 confederacions, entre les que participa el CAB, ha reunit avui  en l'acte,“Compromisos pel foment de l'associacionisme” a set representants de les candidatures que concorren a les eleccions del 27-S per a exigir-los un canvi legislatiu i de marc fiscal del món associatiu, i la fi d'una era de polítiques públiques marcades per l'equiparació de les organitzacions com a persones jurídiques amb activitat empresarial. També han denunciat l'excessiva burocratització en l'accés al finançament, la manca d'impacte de les seves aportacions en les polítiques públiques, entre d'altres aspectes.

Per la part de la representació política, hi han assistit Fabián Mohedano (Junts Pel Sí); Carmen García (PSC); David Cid(Catalunya Sí Que Es Pot); José María Espejo (Ciutadans); Elizabeth Jiménez (PP), l'Eulàlia Reguant (CUP) i en Jordi Daura (Unió Democràtica de Catalunya), que han vingut a l'acte amb una piulada requerida per l'organització a través de la qual havien de resumir  les línies polítiques respecte a les demandes de la XAC. (Llegir comunicat pdf / Demandes XAC).

+ info

Llegeix més...

Presentarem l'experiència de cogestó de Torre Jussana a les jornades "Cases de les Associacions i Voluntariat. Un compromís amb el bé comú"

logoExpo1Participarem a les jornades "Cases de les Associacions i Voluntariat. Un compromís amb el bé comú" organitzades per la Ciutat de Milà, el Fòrum Nacional del Tercer Sector, la Ciutat Fòrum Tercer Sector de Milà, Fundació Triulza iCSVnet Ciessevi. Aquesta jornada es celebra a Milà en el marc de l'Expo Milano 2015 i la nostra aportació es compartirà en el marc d'experiències europees de serveis de suport a les associacions.

Oberta la convocatòria dels Premis Ateneus 2015

Premis-Ateneus-2015 660x430-639x416La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca la vint-i-sisena edició dels Premis Ateneus per reconèixer l’esforç de les entitats culturals catalanes sense ànim de lucre. En total es presenten 6 categories i un Reconeixement a la Integració Social atorgat conjuntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social. La propera edició, incorporarà de nou el Premi de Votació Popular que compta amb la col·laboració del Diari Ara. 

L'acte d'entrega serà el proper 16 de desembre de 2015 al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

+ info

Un dia trist per l'associacionisme!

antoni carne acte-institucionalAhir, diumenge 6 de setembre, va ser un dia trist per l'associacionisme per la mort d'Antoni Carné. Un lluitador infatigable de l'associacionisme cultural.

Des del CAB, en nom de les associacions de la ciutat volem fer arribar el nostre condol a la familia de l'Antoni, als comanys i companyes de l'Ens de l'Associacionisme Cultural i als amics i amigues de la Federació de Cors Clavé.

Com diuen els companys de Tornaveu: "Antoni Carné ha estat un referent per l’associacionisme català, la tasca del qual l’ha dotat de cohesió, l’ha potenciat i l’ha dotat d’eines, seguint aquella màxima d’Anselm Clavé que diu: instruïu-vos i sereu lliures, uniu-vos i sereu forts, estimeu-vos i sereu feliços."