Nou protocol municipal per a la realització d'activitats extraordinàries en la via pública i/o equipaments o establiments tancats

sardanaL'Ajuntament de Barcelona posa en marxa el nou protocol per a la realització d'activitats extraordinàries en la via pública i/o equipaments o establiments tancats. Aquest nou model permet estandaritzar els permisos a nivell de ciutat i simplificar el procediment de sol·licitud.

Des del CAB hem fet seguiment i aportacions en aquest procés recollint les propostes elaborades per les associacions de la ciutat durant el 2n Congrés de les Associacions. En les propostes 137, 139 i 140, demanavem conèixer, agilitzar i simplificar les normatives d'ús.

Creiem que la feina que s'ha fet des de l'Ajuntament facilita el tràmit i ens adequa a la normativa existent, malgrat que valorem que la Llei 11/2009 que regula els espectacles públics i activitats recreatives està feta sense tenir en compte l'associacionisme.

D'altra banda, des del moviment associatiu considerem important que l'estandarització dels protocols de sol·licitud faci la vida més fàcil a les entitats i alhora que impliqui uns criteris comuns arreu de la ciutat, sempre en favor de facilitar i promoure les activitats i projectes associatius. Per tant, aquestes mesures han d'anar acompanyades d'una major voluntat política de resoldre les situacions que es generen (lloguer de tarimes, lavabos,...) des de la pròpia Administració intentant no fer caure les càrregues econòmiques i/o logístiques sobre les associacions.

Llegeix més...

Nova col·laboració amb iWith.org: Beques assessorament 2.0

Logo-IwithEl Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i iWith.org han signat un acord que té com a objectiu principal promoure l’associacionisme de la ciutat de Barcelona a les xarxes.

Arran d’aquest acord, les entitats membres del CAB podran sol·licitar les beques d’assessorament que iWith.org. El comitè de beques d’iWith.org acceptarà aquells projectes presentats per entitats membres del CAB que estiguin relacionats amb la millora social mitjançant Internet.

Llegeix més...

El CAB celebra la seva VIIIa Assemblea General Ordinària

DSC04246defEl passat dijous 13 de març es va celebrar al Centre Cívic Cotxeres de Sants la VIIIa Assemblea General Ordinària (AGO) del CAB, amb una vintena de federacions membres assistents. Les entitats van revisar la feina feta durant el 2013 i van definir el Pla de Treball 2014. 

Pla de Treball 2014: Continuem treballant amb la complicitat de les entitats

Les entitats membres participants a l’Assemblea van donar el seu vist-i-plau a la proposta de Pla de Treball per al 2014. Aquest prioritza la proximitat amb les associacions, la implicació de les associacions amb Torre Jussana, el seguiment de les mesures d'enfortiment de l'associacionisme del #congréspermanent i la creació de coneixement amb el Panoràmic de les Associacions de Barcelona que ens permetrà conèixer a fons les dades del sector associatiu a la ciutat.

Llegeix més...

El CAB elabora una anàlisi de la resolució de les subvencions a BCN 2013

subvencions2013

Aquest informe ens permet disposar d’un coneixement exhaustiu sobre l’aplicació dels criteris per a l’atorgament de subvencions en el marc de la convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats i serveis de districte i de ciutat, a partir de l’anàlisi de la resolució de la convocatòria del 2013.

Des del CAB, i en el moment actual, amb la convocatòria de subvencions 2014 i l’elaboració del Pla de Suport a les Associacions de Barcelona, fem arribar les següents recomanacions a l'Ajuntament de Barcelona i a la resta d'associacions:

Llegeix més...