#ElPanoràmic: Ja disponible l’informe inicial de Barcelona

Publicat el Dijous, 17 Març 2016 09:37

 

Portada PanoràmicEl passat dimarts 15 de març es va presentar al Palau Macaya la segona edició de “El Panoràmic”, la macroenquesta de les organitzacions sense ànim de lucre, i l’informe que recull les principals dades corresponents al teixit associatiu de la ciutat de Barcelona, extretes del treball de camp realitzat durant el 2015.

En aquesta segona edició, hem ampliat El Panoràmic a tot Catalunya. En total, hi han participat més de 1.800 entitats, 1.145 de les quals són associacions i grups informals amb seu a Barcelona. Aquestes xifres l’han convertit en la recerca més àmplia sobre el món no lucratiu realitzada a Europa.

 

La informació derivada de l’explotació de les dades recollides s’anirà publicant per territoris i per sectors. El primer resultat del treball de camp ha estat l’informe amb les principals dades corresponents a la ciutat de Barcelona. El document, editat per Torre Jussana a través de la col·lecció Dossier Barcelona Associacions, ofereix informació quantitativa i qualitativa per entendre la situació actual del sector associatiu de la ciutat i contribuir a la seva millora.

Enguany el document s’ha publicat online. Descarregueu-lo en el següent enllaç:

“El panoràmic de les Associacions de Barcelona 2015” (PDF)

 

Les principals dades

Algunes de les principals dades incloses en l’informe corresponent a Barcelona:

·         L’ampliació i la implicació de la base social, la consolidació del finançament i el treball en xarxa i la col·laboració amb diferents agents socials són els principals reptes detectats per les associacions.

 

Nou aplicatiu web

La principal novetat d’enguany és el nou aplicatiu web que permetrà a les entitats visualitzar la informació dels seus qüestionaris realitzats, introduir i modificar dades i realitzar comparatives.

Aquesta versió interactiva i personalitzable del Panoràmic, que estarà disponible en breu, també permetrà a les entitats de segon i tercer nivell (federacions d’entitats) extreure dades anònimes de les entitats dels seus sectors i territoris i realitzar informes.

#ElPanoràmic és un projecte promogut pel CAB i impulsat conjuntament amb l'Observatori del Tercer Sector, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Ferrer i Guàrdia i l'Obra Social La Caixa