El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri i acabar amb les subvencions a empreses privades

Publicat el Dijous, 19 Gener 2017 17:27

Infografia Subvencions 3La diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016, elaborada conjuntament entre el Consell d’Associacions de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia detecta que el suport econòmic a projectes districte i barri ha disminuït notablement en relació als projectes l’àmbit de ciutat.

Per altra banda, l’informe, que fa una anàlisi de la justifiació de subvencions 2015 i la convocatòria de 2016, també evidencia un greuge comparatiu entre empreses i associacions, que d’entre els 10 projectes més subvencionats 6 són projectes d’empreses, mentre que només 4 són d’associacions. Malgrat que es dóna per suposat que les subvencions estan adreçades a les entitats sense ànim de lucre, actualment un 17% de l’import total va destinat a empreses. I l’import més elevat atorgat a un projecte (400.000 euros) ha anat a mans d’una empresa.

El Consell d’Associacions de Barcelona emet un posicionament respecte a les principals conclusions que recull l’informe. I basa les seves reinvindicacions en 4 eixos:

Posicionament complet aquí: [PDF]:El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri i acabar amb les subvencions a empreses privades 

Informe: [PDF]:“Diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016”