Les associacions de Catalunya demanen una llei de foment i suport de l’associacionisme

transparent logo xacTretze federacions d’associacions representatives en el seu àmbit d’actuació han fet arribar una carta conjunta al Parlament de Catalunya en què rebutgen el redactat actual del projecte de Llei de Voluntariat, actualment en tramitació al Parlament de Catalunya, i demanen l’aprovació d’una Llei de foment i suport de l’associacionisme.

Aquest gest d’unitat d’una part molt significativa de l’associacionisme del país inclou el moviment veïnal, AMPA, l’associacionisme cultural, entitats corals, les entitats de cooperació, pau i drets humans, les entitats juvenils, associacions de gent gran, entitats educatives, el Consell d’Associacions de Barcelona, entitats excursionistes i associacions ecologistes, entre d’altres, i s’emmarca en el treball conjunt de la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya per fomentar l’associacionisme i evitar diferents normatives que estan dificultant l’activitat associativa. Aquesta xarxa, de recent creació, ja va impulsar el mes de març un posicionament unitari contrari a la reforma de l’Impost de Societats.

Notícia al diari ARA

Llegeix més...

Panoràmic de les Associacions de BCN: presentada la 1a edició i ja disponible per descarregar

Sense títolEl passat dijous 9 d'abril es va presentar al Palau Macaya el Panoràmic de les Associacions de Barcelona, la primera recerca transversal sobre l’estat i l’evolució del conjunt del teixit associatiu de la ciutat, que inclou dades tant a nivell de ciutat com per districtes. L’estudi ha estat coordinat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i impulsat conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Bancària La Caixa. Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona s’ha encarregat de l’edició de la publicació resultant. El Panoràmic ja està disponible per a la seva descàrrega en el següent enllaç:

Panoràmic de les Associacions de Barcelona 2014

Vídeo resum

Llegeix més...

Seminari Associatiu: “De la il·lusió al compromís. Participem per transformar”

 

estarterEn el marc del projecte Estàrter Itinerari Associatiu organitzem conjuntament Seminari Associatiu: “De la il·lusió al compromís. Participem per transformar”.

Aquest seminari vol generar reflexió i debat col·lectiu al voltant de 4+1 moments :

  • Som: Com estem? En quin moment ens trobem com a moviment associatiu? On estan les nostres entitats? Quin diferents entorns hi ha al moviment associatiu?
  • Compromís: Qui pren les decisions a les nostres associacions? Hi ha qualitat democràtica a les nostres associacions? Com millorar-la?
  • Il·lusió: Per què estem al moviment associatiu? Quin rol tinc dins de la meva entitat? Com podem motivar per crear base social?
  • Serem: Cap on anem? Quines passes hem de donar com a moviment associatiu?
  • Transformem: Compartirem un debat amb la comunitat Estàrter sobre fins què punt transformen la societat com a moviment associatiu?

+info

Llegeix més...

Barcelona disposarà del primer Pla de Suport a les Associacions gràcies a les aportacions de les associacions elaborades al 2n Congrés

IMG 2068 72El Pla de Suport a les Associacions 2015-2017, aprovat amb l'acord del Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (CMEB) en la Comissió de Presidència del passat 18 de març,  recull gran part de les mesures adreçades a l'administració que les associacions vam fer durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona

Durant la seva presentació tots els grups municipals vam manifestar la bona feina feta per les associacions durant el 2n Congrés. D'altra banda, es va insistir, com ja havíem manifestat des del CAB, que aquest document arribava tard i mancat d'indicadors i pressupost.

Tots els grups municipals coincideixen en recollir aquest document com un acord de mínims de cara al proper mandat i vetllar perquè anualment es disposin d'indicadors i del creixement pressupostari que necessitarà.

Podeu consultar el document en aquest enllaç: http://www.slideshare.net/Barcelona_cat/pla-suport-associacions-20152017

Llegeix més...