Notícies

El CAB s'adhereix a la campanya "Tancarem el CIE"

tancaremelcie-logo-animated1La campanya busca l'adhesió de les entitats de la ciutat i de la ciutadania, i té per objectiu aconseguir el tancament del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca a través de la mobilització ciutadana. Animem a totes les associacions de la ciutat a participar-hi seguint el perfil de Twitter @tancaremelcie, dient la vostra amb l'etiqueta #tancaremelcie i participant en les mobilitzacions que es realitzaran els dies 17 i 18 d'octubre

Més info a www.tancaremelcie.cat. 

La CAL i la FATEC s'incorporen al CAB

logo la callogo-fatec-genericA la darrera junta del CAB es va aprovar l'entrada, pendent de ratificació a la propera Assemblea, de la CAL i la FATEC a les que donem la benvinguda.

D'una banda la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) que agrupa les associacions de persones grans del nostre país i promou activitats i accions a favor de la promoció de les persones grans a la nostra societat.

D'altra banda la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) que fa un treball de xarxa entre associacions i persones a títol individual d’arreu del país per la promoció de la llengua i la cultura catalana.

Esperem que la seva incorporació ens ajudi a reforçar la xarxa associativa de la ciutat!

El CAB participa de la constitució de la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir

DretADecidir web-639x436El CAB juntament amb l’Ateneu Barcelonès,  Federació d’Ateneus de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, l’Ens de l’Associanisme Cultural, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, el Moviment Laic i Progressista, l’ANC i Òmnium Cultural, han presentat avui la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir per aconseguir l’adhesió del màxim nombre d’associacions a favor de  la consulta del 9 de novembre.

Llegeix més...

Posicionament del CAB al voltant de l’Avantprojecte de Llei de Voluntariat

manosDes del Consell d’Associacions de Barcelona, CAB volem aportar una sèrie de reflexions en relació a l’Avantprojecte de Llei de Voluntariat i la seva relació amb l’associacionisme del país amb la voluntat der fer un esforç conjunt i trobar la millor solució de consens.

En primer lloc, volem manifestar que aquest Avantprojecte de Llei dóna les respostes oportunes a una bona part de les preocupacions i necessitats de les entitats que treballen amb voluntariat, especialment les de l’àmbit de l’acció social.

pdfPosicionament del CAB proposta Llei Voluntariat.pdf

Llegeix més...

Comunicat del CAB davant del desallotjament de Can Vies

canviesDavant del desallotjament i demolició del Centre Social Autogestionat de Can Vies, situat al barri de Sants de Barcelona, i el conflicte derivat per aquest fet, del del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) volem adherir-nos al comunicat elaborat per el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Entenem que l’existència d’espais comunitaris és una riquesa de la ciutadania. Així mateix, reivindiquem que el diàleg ha de ser l'eina que faciliti els projectes i l'ús d'espais comunitaris perquè creiem que la solució als conflictes dels barris mai no pot passar per l'ús de la violència.

Podeu consultar el comunicat del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta en el següent enllaç