Notícies

#28N #MaiMés: Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats

ImaimesDissabte  a les 17h, a Plaça Universitat, la Plataforma Mai Més us convoca a omplir els carrers cridant: Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats

Adhesions entitats

Adhesions personals

Subvencions 2016: Obert el termini d’al·legacions a les noves bases reguladores

sub2015El dimecres 28 d’octubre, l’endemà de la publicació de l’aprovació inicial de les noves bases reguladores, es va obrir un termini de 20 dies hàbils (es tancarà el proper 19 de novembre) durant el qual les bases estaran sotmeses a informació pública. Qualsevol persona, associació o grup polític pot presentar-hi al·legacions.

Des del CAB estem valorant les bases per veure com incorporar les propostes recollides en l'Informe de diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis 2014.

Llegeix més...

Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària

El dijous 22 i el divendres 23 d’octubre, tindrà lloc a Barcelona la Trobada Internacional d’Economia Solidària i Municipalisme. Les cooperatives socials centren el debat, en què intervindran ponents locals i internacionals.

cartell trobadaLa Trobada Internacional d’Economia Solidària i Municipalisme tindrà lloc a l’auditori de Barcelona Activa i està adreçada a tècnics i representants polítics d’administracions, a persones de cooperatives, associacions i altres entitats de l’economia social i solidària, i al públic en general. La trobada vol esdevenir un espai de coneixement i intercanvi d’experiències sobre polítiques locals d’economia solidària que creïn ocupació de qualitat, millorin la cohesió social, promoguin la democràcia econòmica i contribueixin a la sostenibilitat ambiental.

+ info

Presentades les candidatures associatives per la renovació del Consell de Ciutat

renovacióEl Consell de Ciutat inicia la seva renovació tal com ve recollit en el seu Reglament. Els fitxers d’entitats ciutadanes ha d’escollir 15 entitats que el representaran en el Consell. De les 30 candidatures, 8 són federacions membres del CAB. Aquestes són la Taula d'Entitats de Sarrià; el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta; la Federació Catalana de Drogodependències; la Fed.d'Associacions Cannàbiques de Catalunya; la Fed. d'Organitzacions Catalanes de Gent Gran (FOCAGG); la Fed. Catalana Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats de Catalunya (UDP); la Federació ECOM i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec.

+ info

Llegeix més...

L'associacionisme català exigeix un canvi fiscal i legal davant del #27S

seminariLa Xarxa d'Associacionisme de Catalunya (XAC), una plataforma que aglutina 14 confederacions, entre les que participa el CAB, ha reunit avui  en l'acte,“Compromisos pel foment de l'associacionisme” a set representants de les candidatures que concorren a les eleccions del 27-S per a exigir-los un canvi legislatiu i de marc fiscal del món associatiu, i la fi d'una era de polítiques públiques marcades per l'equiparació de les organitzacions com a persones jurídiques amb activitat empresarial. També han denunciat l'excessiva burocratització en l'accés al finançament, la manca d'impacte de les seves aportacions en les polítiques públiques, entre d'altres aspectes.

Per la part de la representació política, hi han assistit Fabián Mohedano (Junts Pel Sí); Carmen García (PSC); David Cid(Catalunya Sí Que Es Pot); José María Espejo (Ciutadans); Elizabeth Jiménez (PP), l'Eulàlia Reguant (CUP) i en Jordi Daura (Unió Democràtica de Catalunya), que han vingut a l'acte amb una piulada requerida per l'organització a través de la qual havien de resumir  les línies polítiques respecte a les demandes de la XAC. (Llegir comunicat pdf / Demandes XAC).

+ info

Llegeix més...