Notícies

Barcelona disposarà del primer Pla de Suport a les Associacions gràcies a les aportacions de les associacions elaborades al 2n Congrés

IMG 2068 72El Pla de Suport a les Associacions 2015-2017, aprovat amb l'acord del Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (CMEB) en la Comissió de Presidència del passat 18 de març,  recull gran part de les mesures adreçades a l'administració que les associacions vam fer durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona

Durant la seva presentació tots els grups municipals vam manifestar la bona feina feta per les associacions durant el 2n Congrés. D'altra banda, es va insistir, com ja havíem manifestat des del CAB, que aquest document arribava tard i mancat d'indicadors i pressupost.

Tots els grups municipals coincideixen en recollir aquest document com un acord de mínims de cara al proper mandat i vetllar perquè anualment es disposin d'indicadors i del creixement pressupostari que necessitarà.

Podeu consultar el document en aquest enllaç: http://www.slideshare.net/Barcelona_cat/pla-suport-associacions-20152017

Llegeix més...

Els documents de la 9a Assemblea General Ordinària

DSC04648El passat dijous 12 de març es va celebrar a Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions la 9a Assemblea General Ordinària (AGO) del CAB, amb prop d'una vintena de federacions membres assistents.

Les entitats van aprovar la memòria d'actuació per al 2014 i la proposta de Pla de Treball per al 2015, entre d'altres documents com una resolució amb propostes de mesures estratègiques per al teixit associatiu de la ciutat de cara a les properes eleccions municipals del maig i una proposta d'actualització de les quotes d'entitats associades al CAB, en relació a la dimensió de la federació, calculada en funció del seu pressupost anual.  També es va presentar l'Informe del Congrés Permanent, que recull la feina feta en relació a les demandes associatives durant el 2n Congrés d'Associacions de Barcelona.

Prèviament a l'AGO es va presentar la diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l'Ajuntament de Barcelona que ha elaborat el CAB amb la col·laboració de la Fundació Ferrer i Guàrdia.  

El govern estatal rectifica i anuncia que recuperarà l’exempció de l’Impost de Societats per a les associacions petites

ImpostsocietatsEn les darreres setmanes, des del CAB s’ha treballat intensament per interlocutar i fer treball en xarxa amb la resta de federacions i coordinadores amb l’objectiu d’aconseguir recuperar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats més petites. Finalment, el ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Cristòbal Montoro, va anunciar ahir dimarts al ple del senat que el govern estatal reconsiderarà la decisió d’eliminar l’exempció de l’Impost de Societats per a les entitats amb baixa facturació. Aquesta mesura es va anunciar en resposta a la petició del portaveu de Convergència i Unió, Ferran Bel.

Vídeo amb les intervencions sobre la qüestió en el ple del senat del dimarts 11 de febrer del 2015.

Llegeix més...

Posicionament del CAB a l’audiència pública de turisme

bcnturismeEn el marc del debat sobre l'Audiència Pública sobre el model de turisme de Barcelona, des del CAB volem manifestar el nostre posicionament que demana recuperar l'espai públic per a l'ús ciutadà.

Podeu descarregar-vos el posicionament en: pdfPosicionament_CAB_turisme_150223.pdf

Llegeix més...

Les associacions de Catalunya en contra de la llei sobre l'Impost de Societats perquè les tracta igual que una societat mercantil

impostCatorze de les federacions, inclòs el Consell d'Associacions de Barcelona, i plataformes d'entitats més importants del país s'uneixen per rebutjar la llei 27/2014, d'àmbit estatal. Segons la normativa, que afecta els exercicis iniciats durant el 2015, totes les associacions hauran de presentar la declaració de l'impost de societats.

pdfPosicionament_llei_27-2014_associacions.pdf

Llegeix més...