Oberta la convocatòria dels Premis Ateneus 2015

Premis-Ateneus-2015 660x430-639x416La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca la vint-i-sisena edició dels Premis Ateneus per reconèixer l’esforç de les entitats culturals catalanes sense ànim de lucre. En total es presenten 6 categories i un Reconeixement a la Integració Social atorgat conjuntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social. La propera edició, incorporarà de nou el Premi de Votació Popular que compta amb la col·laboració del Diari Ara. 

L'acte d'entrega serà el proper 16 de desembre de 2015 al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

+ info

Un dia trist per l'associacionisme!

antoni carne acte-institucionalAhir, diumenge 6 de setembre, va ser un dia trist per l'associacionisme per la mort d'Antoni Carné. Un lluitador infatigable de l'associacionisme cultural.

Des del CAB, en nom de les associacions de la ciutat volem fer arribar el nostre condol a la familia de l'Antoni, als comanys i companyes de l'Ens de l'Associacionisme Cultural i als amics i amigues de la Federació de Cors Clavé.

Com diuen els companys de Tornaveu: "Antoni Carné ha estat un referent per l’associacionisme català, la tasca del qual l’ha dotat de cohesió, l’ha potenciat i l’ha dotat d’eines, seguint aquella màxima d’Anselm Clavé que diu: instruïu-vos i sereu lliures, uniu-vos i sereu forts, estimeu-vos i sereu feliços."

El CAB dona suport a la concentració “Aquí sí, Catalunya acull”

img-aqui-si-catalunya-acullDes del Consell d'Associacions de Barcelona, ens sumem a la Plataforma Aturem el Genocidi al Mar Mediterrani Stop Mare Mortum que ha convocat una encesa d'espelmes sota el lema “Aquí sí, Catalunya acull”.

#CATtacull - #Manifest: Stop Mare Mortum

divendres 4 de setembre, a les 18:30h a l’Estació Nord de Barcelona

Convidem a totes les associacions de la ciutat a adherir-se a la campanya en aquest enllaç

Llegeix més...

Celebrem una llei de voluntariat i foment de l'associacionisme més associativa i menys burocràtica

parlamentDes del CAB celebrem l'aprovació de la Llei de Voluntariat i Foment de l'associacionisme. També, volem volem agrair la feina de les entitats que van impulsar el primer redactat de la llei, així com la seva capacitat d'adaptar-se a les esmenes que van apareixer per part d'una bona part del sector agrupat en la Xarxa d'Associacionisme i Voluntariat.

També volem destacar la capacitat dels diferents grups polítics i del govern d'incloure les diferents aportacions per redactar una llei que recull un ampli consens del sector.

Llegeix més...