Notícies

Grup de treball de finançament associatiu del CAB

subv2016El grup de treball de finançament associatiu serà el proper 28 de gener a les 18h a Torre Jussana amb el següent ordre del dia

1. Presentació Diagnosi Subvencions 2015 
2. Acordar conclusions i reflexions associatives al voltant d'aquest.
3. Aportacions al PAM

L'objectiu de la reunió es treballar els punts de conclusions i la reflexió associativa. Recollirem les diferents aportacions per enriquir el document. A la vegada les aportacions i propostes que surtin les farem arribar al procés participatiu del PAM.

Us recordem que actualment existeix aquest grup de treball que comparteix un llistat de correu i un dropbox format per les següents federacions: CATFAC, MLP, FECARECA, Federació Donants de Sang, ECAS, FAC. Si voleu formar part tant sols ens ho heu de comunicar a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

La Federació d'Ateneus de Catalunya impulsa el programa "Forma't i treballa en un Ateneu" adreçat a joves

SOC GARANTIA JUVENIL 2016 printLa Federació d'Ateneus de Catalunya impulsa el programa "Forma't i treballa en un Ateneu". L’objectiu del programa és que persones joves que no treballen, ni estudien, ni segueixen una formació (joves que no estan ocupats ni en processos d’educació o formació) rebin una formació especialitzada gratuïta i realitzin un període de pràctiques a entitats ateneístiques del nostre país per tal de facilitar-ne la seva inserció laboral.

+ info

Les propostes inicials del CAB al procés del PAM 2016-2019 per la millora de l'associacionisme

ajuntamentEn l'inici del procés participatiu del PAM 2016-2019 des del CAB fem arribar aquest primer document que recull les 11 propostes de millora de la participació i l'associacionisme a la nostra ciutat. Esperem que fruït d'aquest procés el suport a l'associacionisme i l'acció col·lectiva esdevinguin polítiques transversals.

Al llarg del procés participatiu aprofundirem de forma col·lectiva en diferents temes per elaborar noves propostes al voltant de l'ús de l'espai públic, les subvencions, l'organització de festes majors, etc...

Podeu accedir al document de propostes inicials al PAM 2016-2019 en aquest enllaç

El CAB ofereix dues beques per participar en l'estÀrter: Itinerari per associacions

estarterassociacionsestArter és una experiència formativa col·laborativa per a iniciatives col·lectives, amb vocació transformadora, que facilita les reflexions i eines per fer front als reptes del dia a dia. 

Aquesta és la segona edició de l'itinerari associatiu en el marc de l'estàrter, adreçat a persones amb responsabilitats associatives però també a tothom que vulgui participar a l'estàrter des d'una perspectiva basada en l'implicació social i l'associacionisme com a espais de participació i transformació social.

Per facilitar la participació des de CAB promovem dues beques de 250€ (el preu són 500€/ persona) amb aquests criteris: 

  1. Persones participants de junta directives d'associacions membres del CAB
  2. Persones participants directives d'associacions membres de les federades al CAB
  3. Persones equip tècnic d'associacions membres del CAB
  4. Persones equip tècnic d'associacions membres de les federades al CAB
  5. Persones sòcies d'associacions vinculades al CAB

+ info de l'estàrter associatiu en aquest pdfenllaç

Si voleu accedir a una de les beques ompliu el següent formulari fins el 19 de gener.

Llegeix més...

Nova guia de TJ: Idees per fer assemblees més participatives, àgils i efectives

assemblees“Idees per fer assemblees més participatives, àgils i efectives”, aquest és el títol de la Nova Guia d'Assessorament de TJ corresponent al mes de desembre. Es recopilen idees i recomanacions per fer un bon treball abans, durant i després de l’assemblea. Trobareu la guia en el següent enllaç.