Notícies

“Exigim un procés participatiu per definir les normatives de participació”

normativesEn el marc de l'Assemblea General del CAB celebrada el passat 7 de març, les associacions van aprovar una resolució exigint que s’iniciï un procés amb la participació del teixit associatiu i respectant les dinàmiques i els ritmes de les associacions, que permeti de forma col·lectiva, construir un nou model de participació i unes normatives que donin resposta a les necessitats de la ciutadania.

 

Podeu consultar la resoluciió en el següent enllaç: pdfResolució__normatives_de_participació.pdf

Impulsem les Festes Majors als barris

festesmajorsEl proper 11 de març a les 18h a Torre Jussana organitzem una cita oberta a totes les associacions, especialment les que organitzen festes majors, amb l'objectiu de elaborar propostes de millora del “reconeixement”, els “tràmits” i els “serveis” alhora d'organitzar les festes majors dels nostres barris.

Per iniciar el debat hem elaborat un document que recull les pricipals demandes exposades al 2n Congrés d'Associacions i al Pla de Suport a les associacions al que podeu accedir en el següent enllaç.

+ info

La memòria anual. Nova guia d'assessorament de Torre Jussana

memoriaguiaUn cop tancat l’any arriba el moment de fer balanç. I una de les millors eines que les associacions tenen al seu abast per fer-ho és la memòria anual. Aquest material, elaborat per Torre Jussana, és especialment estratègic perquè permet a les entitats créixer internament, rendir comptes de manera transparent i elaborar un element especialment útil de comunicació interna i externa. Tres beneficis que fan que les associacions puguin créixer en legitimitat, confiança, reconeixement i projecció.

La guia es pot descarregar en el següent enllaç:

Guia d’Assessorament núm. 4 – Gener 2016 - La memòria anual

Adéu Muriel Casals, farem present el teu testimoni

MurielDesprés de la mort de Muriel Casals, el Consell d’Associacions de Barcelona expressa el seu condol i s’afegeix al dolor dels seus familiars.

Volem reconèixer la seva forma d’implicar-se en els afers col·lectius del nostre país i en l'enfortiment de la societat cívil catalana, convertint-se en un veritable testimoni. El nostre record l’acompanyem de les reflexions que ens va deixar en el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. “En democràcia, també som necessàries”.

https://www.youtube.com/watch?v=VyiyfTasUvU

Que descansi en pau i que el seu compromís polític i social ens serveixin d’inspiració.

#DecidimBarcelona: Fem que el futur PAM inclogui les propostes de les #associacions

decidimbcnLes federacions assumim el rol de representació i interlució del sector, per això, és important aprofitar totes les oportunitats que es generaen d'intervenir en l'espai públic. Ara, l'Ajuntament de Barcelona està fent el procés de recollir les propostes del futur PAM i generar debat públic a partir de la plataforma #DecidimBarcelona.

En aquest enllaç trobareu més informació del seu funcionament.

Llegeix més...