Notícies

#ElPanoràmic: Ja disponible l’informe inicial de Barcelona

 

Portada PanoràmicEl passat dimarts 15 de març es va presentar al Palau Macaya la segona edició de “El Panoràmic”, la macroenquesta de les organitzacions sense ànim de lucre, i l’informe que recull les principals dades corresponents al teixit associatiu de la ciutat de Barcelona, extretes del treball de camp realitzat durant el 2015.

En aquesta segona edició, hem ampliat El Panoràmic a tot Catalunya. En total, hi han participat més de 1.800 entitats, 1.145 de les quals són associacions i grups informals amb seu a Barcelona. Aquestes xifres l’han convertit en la recerca més àmplia sobre el món no lucratiu realitzada a Europa.

 

Llegeix més...

Nou #GR_Associacions al barri de la Sagrada Família

grsagradaNo us perdeu el proper #GR_Associacions erà el properdissabte 2 d’abril, al barri de la Sagrada Família.

Aquest és el projecte de rutes a peu per conèixer associacions i projectes associatius dels diferents barris de Barcelona, organitzat per Torre Jussana amb la col·laboració de les federacions, coordinadores i plataformes associatives de cada territori i obert a la participació de tota la ciutadania. 

+ info i inscripcions

“Exigim un procés participatiu per definir les normatives de participació”

normativesEn el marc de l'Assemblea General del CAB celebrada el passat 7 de març, les associacions van aprovar una resolució exigint que s’iniciï un procés amb la participació del teixit associatiu i respectant les dinàmiques i els ritmes de les associacions, que permeti de forma col·lectiva, construir un nou model de participació i unes normatives que donin resposta a les necessitats de la ciutadania.

 

Podeu consultar la resoluciió en el següent enllaç: pdfResolució__normatives_de_participació.pdf

Concurs de Relats de Voluntariat Social organitzat per la FCVS

cartell-relats-generic-300x226Un any més torna el Concurs de Relats de Voluntariat Social organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. En la seva 7a edició, la convocatòria està oberta a qualsevol persona que vulgui explicar i compartir la seva experiència de voluntariat en el marc d’una entitat social.

+ info

Impulsem les Festes Majors als barris

festesmajorsEl proper 11 de març a les 18h a Torre Jussana organitzem una cita oberta a totes les associacions, especialment les que organitzen festes majors, amb l'objectiu de elaborar propostes de millora del “reconeixement”, els “tràmits” i els “serveis” alhora d'organitzar les festes majors dels nostres barris.

Per iniciar el debat hem elaborat un document que recull les pricipals demandes exposades al 2n Congrés d'Associacions i al Pla de Suport a les associacions al que podeu accedir en el següent enllaç.

+ info