Notícies

"Vides Diverses" aterra al Centre Cívic Barceloneta fins el 24 de febrer

FlyerbarcelonetaexpoEcom continua promovent la vida independent amb les propostes culturals sota el títol ‘Vides Diverses’ que ha corealitzat amb persones amb discapacitat i experiència en viure de forma autònoma, i les porta, aquest cop, al Centre Cívic del districte de Ciutat Vella de Barcelona. L’exposició i el documental (en loop, emetent-se a la mateixa sala que les fotografies) es podran veure fins el 24 de febrer.

El dia 22 de febrer a partir de les 18.30h, ECOM organitzarà, en l’entorn de l’exposició, un visionat col·lectiu del documental ‘Vides Diverses’ amb col·loqui posterior, que conduiran els i les protagonistes i al qual podrà participar tot el públic assistent. 

+ info

Nou Útil Pràctic de TJ sobre perspectiva de gènere a les entitats

utilpracticDescobriu el nou Útil Pràctic de Torre Jussana “Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats”. Aquest ha estat elaborat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de la Regidoria de Feminismes i LGTBI i vol oferir a les entitats de la ciutat un material pràctic en matèria d’igualtat de gènere, adaptat a les seves necessitats, tant en el funcionament intern com pel que fa a les activitats i projectes que impulsen. 

Descarregueu-lo aquí

El CJB presenta el protocol d’actuació en casos de violències masclistes en les entitats juvenils

Protocol-contra-les-violències-masclistes issuu-1-211x300Aquest nou material pretén dotar d’eines a les entitats per a actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn, siguin de caire puntual o reiterat.

Tobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi. Així com recomanacions per a la prevenció de les violències masclistes i un recull de serveis d’atenció i suport gestionats per entitats o administracions.

Descarrega el document en aquest enllaç

La Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona

lalijoveLes associacions juvenils de la ciutat organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, enguany dedicada a reivindicar l’ús de l’espai públic sota el lema Sacsegem places i carrers! La Lali Jove dóna resposta a la demanda del moviment associatiu juvenil de la ciutat, que fa anys que demanava un espai gestionat directament per les entitats juvenils dins les festes majors de Barcelona.

+ info

El 18 de febrer emplenarem els carrers de Barcelona per cridar ben fort que #VolemAcollir!

volemacollirDes de fa un parell de mesos el Consell d'Associacions de Barcelona s’ha sumat a la campanya Casa nostra, casa vostra, en favor de l’acollida de persones refugiades. 

El proper 18 de febrer a les 16h, a Plaça Urquinaona tindrà lloc l’acte més important de la campanya: la gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Hem de sortir massivament al carrer per a demostrar a les institucions que som moltes les persones disposades a acollir. Aquesta és la clau perquè ens escoltin! #VolemAcollir refugiats i refugiades, i totes aquelles persones que s’han vist obligades a fugir forçosament de casa seva, jugant-se la vida al Mar Mediterrani o en altres rutes. Volem acollir els que han d’arribar i els que ja són aquí.

Per això, el 18 de febrer hem de ser-hi totes i tots. Us animem a confirmar la vostra assistència a l’esdeveniment de Facebook i a convidar a la manifestació a tots els vostres contactes.

Llegeix més...