Notícies

La Taula per la democràcia en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social

taulaxlademocracia2La Taula per la Democràcia, de la que participa el CAB, ha elaborat un posicionament en en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social on mostrem el nostre ferm compromís amb les institucions escollides democràticament i reafirmem que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg.

La Taula per la democràcia ens vam constituir per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític.

Llegeix més...

Defensem la democràcia: Contra l’empresonament del nostre govern legítim

39523.pngDavant l’empresonament, durant la jornada d’ahir, del Vicepresident del govern català i de 8 consellers/es, i com ja va succeir amb l’ingrés a presó dels presidents de l’ANC i d’Òmnim Cultural, des de la Junta del CAB lamentem profundament haver de tornar a denunciar l’actitud antidemocràtica d’un estat, l’espanyol, que ha posat tots els seus poders, entre ells el judicial, a disposició del posicionament polític dels partits que governen.

Llegeix més...

Comunicat davant el bloqueig de les subvencions de la Generalitat

img-bloqueig-subvencionsDavant la comunicació que les entitats catalanes hem rebut en relació al bloqueig de més de 10 milions d’euros, per part de l'estat espanyol, destinats a subvencions d’acció cívica, voluntariat i joventut des del CAB volem expressar el nostre rebuig.

Malgrat ens van arribar informacions que es podria desbloquejar seguim a l'espera i patint la incertesa que provoca aquesta situació. 

Llegeix més...

El Consell de Ciutat condemna els empresonaments polítics dels presidents de les associacions Òmnium i de l'Assemblea Nacional Catalana

consellciutatA proposta de la Presidència del Consell d’Associacions de Barcelona, Montserrat Morera, i en el marc de la Comissió Permanent del passat 25 d'octubre, el Consell de Ciutat  va aprovar un comunicat de condemna dels empresonaments polítics dels presidents de les associacions Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez.els empresonaments polítics dels presidents de les associacions Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez.

El text aprovat en Comissió Permanent Expressa el suport i solidaritat a ambdues associacions, especialment als seus presidents detinguts i lamenta que aquestes detencions siguin  una mostra més de falta de qualitat democràtica i capacitat de diàleg per part del govern de l'estat espanyol.

Podeu accedir al comunicat en aquest enllaç

LLIBERTAT JORDI SÁNCHEZ, LLIBERTAT JORDI CUIXART. DEFENSEM ELS DRETS I LES LLIBERTATS

mani 21 octubreDes del CAB, com a membres de la Taula per la Democràcia, ens afegim i us convoquem a la manifestació del proper dissabte 21 a les 17h a Passeig de Gràcia/Diagonal  de Barcelona, amb el lema:

“LLIBERTAT JORDI SÁNCHEZ, LLIBERTAT JORDI CUIXART.  DEFENSEM ELS DRETS I LES LLIBERTATS”