Notícies

El CJB presenta el protocol d’actuació en casos de violències masclistes en les entitats juvenils

Protocol-contra-les-violències-masclistes issuu-1-211x300Aquest nou material pretén dotar d’eines a les entitats per a actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn, siguin de caire puntual o reiterat.

Tobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi. Així com recomanacions per a la prevenció de les violències masclistes i un recull de serveis d’atenció i suport gestionats per entitats o administracions.

Descarrega el document en aquest enllaç

El 18 de febrer emplenarem els carrers de Barcelona per cridar ben fort que #VolemAcollir!

volemacollirDes de fa un parell de mesos el Consell d'Associacions de Barcelona s’ha sumat a la campanya Casa nostra, casa vostra, en favor de l’acollida de persones refugiades. 

El proper 18 de febrer a les 16h, a Plaça Urquinaona tindrà lloc l’acte més important de la campanya: la gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Hem de sortir massivament al carrer per a demostrar a les institucions que som moltes les persones disposades a acollir. Aquesta és la clau perquè ens escoltin! #VolemAcollir refugiats i refugiades, i totes aquelles persones que s’han vist obligades a fugir forçosament de casa seva, jugant-se la vida al Mar Mediterrani o en altres rutes. Volem acollir els que han d’arribar i els que ja són aquí.

Per això, el 18 de febrer hem de ser-hi totes i tots. Us animem a confirmar la vostra assistència a l’esdeveniment de Facebook i a convidar a la manifestació a tots els vostres contactes.

Llegeix més...

El CAB dona suport #OcupemLesRambles

15697257 673554176162013 6550763354890794491 nDes del CAB donem suport a #OcupemlesRambles i animem totes les associacions i col·lectius a sumar-se a la iniciativa omplint aquest espai simbòlic de la ciutat contra la pujada dels preus de l'habitatge, la precarietat laboral, el descontrol de la gestió turística, la mercantilització de l'espai públic, la desigualtat i per recuperar la ciutat per al veïnat.

Si voleu donar suport us podeu posar en contacte amb la FAVB: 934127600

+ info adhesions

El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri i acabar amb les subvencions a empreses privades

Infografia Subvencions 3La diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016, elaborada conjuntament entre el Consell d’Associacions de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia detecta que el suport econòmic a projectes districte i barri ha disminuït notablement en relació als projectes l’àmbit de ciutat.

Per altra banda, l’informe, que fa una anàlisi de la justifiació de subvencions 2015 i la convocatòria de 2016, també evidencia un greuge comparatiu entre empreses i associacions, que d’entre els 10 projectes més subvencionats 6 són projectes d’empreses, mentre que només 4 són d’associacions. Malgrat que es dóna per suposat que les subvencions estan adreçades a les entitats sense ànim de lucre, actualment un 17% de l’import total va destinat a empreses. I l’import més elevat atorgat a un projecte (400.000 euros) ha anat a mans d’una empresa.

El Consell d’Associacions de Barcelona emet un posicionament respecte a les principals conclusions que recull l’informe. I basa les seves reinvindicacions en 4 eixos:

Llegeix més...

Les associacions de Barcelona reclamem que es mantingui el consens dels grups municipals per impulsar la nova normativa de participació

mans participantEn referència al procés que s'està realitzant per elaborar una nova normativa reguladora de la participació ciutadana a la nostra ciutat, des del CAB, conjuntament amb d'altres entitats, hem elaborat un posicionament en el qual valorem molt positivament la feina feta al llarg d’aquests mesos en el marc del grup impulsor, tant per part del govern municipal com de la resta de grups municipals, així com del conjunt del teixit associatiu de la ciutat.

Tenint en compte això, en aquest posicionament les entitats (Consell de Joventut de Barcelona- CJBFederació ECOMFederació d’Associacions de Veïns i veïnes de Barcelona – FAVBFederació d'Entitats  Clot-Camp de l'ArpaConsell Municipal de Dones de Barcelona i Consell d’Associacions de Barcelona - CAB) reclamem que es mantingui el diàleg i el consens entre els diferents grups municipals per aconseguir un acord polític que permeti aprovar una normativa que enforteixi la qualitat democràtica a Barcelona.

Podeu accedir al document en el següent enllaç.