Notícies

Jornades sobre democràcia directa

democraciaL'Ajuntament de Barcelona organitza aquestes jornades amb les que coneixerem diferents experiències i debatrem sobre aquestes i altres preguntes per tal de detectar els riscs i avantatges de la democràcia directa, partint del convenciment que la millora de la democràcia té, en aquest àmbit, un ampli camp d’acció. 

També hi haurà la visió associativa, representada pel Consell de la Joventut de Barcelona.

27 i 28 de juny a El Born CC - Sala Polivalent

+ info i inscripcions

Difusió del posicionament de La XAC davant la proposta de Llei de Foment de l'Associacionisme

laxacBenvolgudes,

El dimecres 14 de juny, es votarà el redactat de la proposta de Llei de Foment de l'Associacionisme a la plenària del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (CAVC). Una proposta de redactat que, des de la XAC es valora que NO respon a les necessitats de les associacions i fa un pas enrera respecte al compromís que va adquirir el 2015 el Govern. 

Des de la junta del CAB, i responent al mandat de la darrera Assemblea tan sols podem recordar la resolució "Defensem l'associacionisme" que es va aprovar, amb l'abstenció de dos organitzacions.

Ara entenem que és la decisió de cada federació i entitat del CAB signar, o no, el posicionament de la XAC que trobareu a continuació:

Llegeix més...

Grup de Treball per un nou model de subvencions

subvencionsAquest Grup de Treball té per objectiu poder definir una sèrie de propostes per plantejar un nou model de subvencions a l’ajuntament. En aquest espai poden participar tant les entitats del CABaixí com les entitats membres d'aquestes, com les entitats membres del Consell de Ciutat.  

El GT es desenvoluparà en tres sessions:

 

  • Sessió 1: Dilluns 12 de juny – Torre Jussana – 18.30h
  • Sessió 2: Dilluns 19 de juny– Torre Jussana -18.30h
  • Sessió 3: Dijous 29 de juny – Torre Jussana – 18.30h

Podeu confirmar assistència en aquest enllaç i us donarem d'alta a una llista de correu i accés als arxius de treball

Llegeix més...

#BCNnoEstàEnVenda ha convocat una gran manifestació a la Plaça Universitat

cartellbcn 0Aquest dissabte 10 de juny a les 18:00 la plataforma #BCNnoEstàEnVenda ha convocat una gran manifestació a la Plaça Universitat en defensa del dret a l’habitatge davant de la greu situació d’expulsió del veïnat que s’està vivint a Barcelona.

+info

Jornada: Repensant els Consells de Ciutat – esperit d’utilitat i proximitat

repensantciutatConsell de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona organitza una Jornada de trobada i presentació de Consells de Ciutat, el proper 10 de juny de 9 a 14h. L’objectiu de la jornada és posar en comú experiències diverses i debatre opcions de millora en la línia del lema de la Jornada "Repensant els Consells de Ciutat". I més concretament  sobre la  funció, composició, visibilitat i efectivitat dels diferents consells.

Des del CAB, que vicepresidem el Consell de Ciutat, us convidem a participar i fer arribar la visió de les associacions.

+ info i inscripcions en aquest enllaç