Notícies

Nou Útil Pràctic de TJ sobre perspectiva de gènere a les entitats

utilpracticDescobriu el nou Útil Pràctic de Torre Jussana “Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats”. Aquest ha estat elaborat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de la Regidoria de Feminismes i LGTBI i vol oferir a les entitats de la ciutat un material pràctic en matèria d’igualtat de gènere, adaptat a les seves necessitats, tant en el funcionament intern com pel que fa a les activitats i projectes que impulsen. 

Descarregueu-lo aquí

La Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona

lalijoveLes associacions juvenils de la ciutat organitzen la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, enguany dedicada a reivindicar l’ús de l’espai públic sota el lema Sacsegem places i carrers! La Lali Jove dóna resposta a la demanda del moviment associatiu juvenil de la ciutat, que fa anys que demanava un espai gestionat directament per les entitats juvenils dins les festes majors de Barcelona.

+ info

El 18 de febrer emplenarem els carrers de Barcelona per cridar ben fort que #VolemAcollir!

volemacollirDes de fa un parell de mesos el Consell d'Associacions de Barcelona s’ha sumat a la campanya Casa nostra, casa vostra, en favor de l’acollida de persones refugiades. 

El proper 18 de febrer a les 16h, a Plaça Urquinaona tindrà lloc l’acte més important de la campanya: la gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Hem de sortir massivament al carrer per a demostrar a les institucions que som moltes les persones disposades a acollir. Aquesta és la clau perquè ens escoltin! #VolemAcollir refugiats i refugiades, i totes aquelles persones que s’han vist obligades a fugir forçosament de casa seva, jugant-se la vida al Mar Mediterrani o en altres rutes. Volem acollir els que han d’arribar i els que ja són aquí.

Per això, el 18 de febrer hem de ser-hi totes i tots. Us animem a confirmar la vostra assistència a l’esdeveniment de Facebook i a convidar a la manifestació a tots els vostres contactes.

Llegeix més...

El CJB presenta el protocol d’actuació en casos de violències masclistes en les entitats juvenils

Protocol-contra-les-violències-masclistes issuu-1-211x300Aquest nou material pretén dotar d’eines a les entitats per a actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn, siguin de caire puntual o reiterat.

Tobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi. Així com recomanacions per a la prevenció de les violències masclistes i un recull de serveis d’atenció i suport gestionats per entitats o administracions.

Descarrega el document en aquest enllaç

El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri i acabar amb les subvencions a empreses privades

Infografia Subvencions 3La diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016, elaborada conjuntament entre el Consell d’Associacions de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia detecta que el suport econòmic a projectes districte i barri ha disminuït notablement en relació als projectes l’àmbit de ciutat.

Per altra banda, l’informe, que fa una anàlisi de la justifiació de subvencions 2015 i la convocatòria de 2016, també evidencia un greuge comparatiu entre empreses i associacions, que d’entre els 10 projectes més subvencionats 6 són projectes d’empreses, mentre que només 4 són d’associacions. Malgrat que es dóna per suposat que les subvencions estan adreçades a les entitats sense ànim de lucre, actualment un 17% de l’import total va destinat a empreses. I l’import més elevat atorgat a un projecte (400.000 euros) ha anat a mans d’una empresa.

El Consell d’Associacions de Barcelona emet un posicionament respecte a les principals conclusions que recull l’informe. I basa les seves reinvindicacions en 4 eixos:

Llegeix més...